Plava boja za osećaj svežine u enterijeru

by | June 8, 2023

Korišćenjem plave boje u enterijeru kreira se klasičan ambijenat koji pruža osećaj svežine. Veliki spektar nijansi plave boje unosi neverovatnu raznolikost i nudi brojne tradicionalne i savremene opcije koje mogu pomoći u postizanju atraktivnog izgleda vašeg doma.

Koristite plave akcente u celom domu dodavanjem detalja, poput plavih jastuka na stolicama, farbanjem zidova u svetlo plavo kako biste naglasili komad nameštaja u određenom dekoru.

Takođe, možete napraviti kombinaciju plave sa neutralnim tonovima, a neutralna pozadina će pomoći da se plavi komadi istaknu. Plave nijanse sjajno se slažu sa belom, crnom ili sivom, a dodavanje boje može biti i u vidu nameštaja, zidova ili sitnih detalja poput dekoracije.

Ukoliko se odlučite da plavu u ambijent unesete u vidu boje na zidu, na taj način ćete naglasiti kontrast i  teksturu. Uz takav ambijent lepo bi se uklopio garderober NAVARA 215 OG u dezenu artisan hrasta, koji predstavlja  moderno dizajnirano i praktično rešenje za odlaganje. Unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama u levom delu i prostranog segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem i desnom delu, a poseban benefit ovog modela je klizni mehanizam koji doprinosi ekonomičnoj organizaciji raspoloživog prostora, kao i ogledalo na levom kliznom elementu.

Podna lampa SANDRA minimalističkog dizajna biće sjajan dekorativni dodatak, kao i metalna korpa sa drvenom drškom u koju možete odložiti raznorazne sitnice.

Kombinovanje plave sa drvo dekorom bele i sive boje predstavlja idealno rešenje ukoliko želite da unesete svežinu u ambijent. Sistem elemenata CUBA u kombinaciji ovih nijansi savršeno se uklapa u prostorije sa većom, ali i manjom kvadraturom, baš zbog same praktičnosti, različitih visina elemenata i kombinacije otvorenih i zatvorenih polica.

U zavisnosti od samog ukusa, dodavanjem dekoracije u istoj, ili sličnoj, nijansi, možete dopuniti i obogatiti ambijent i tako zaokružiti sam smisao unošenja određene boje u prostor.

TV polica CUBA 54 može biti vaš izbor za ambijent dnevnog boravka, a ambijent možete da upotpunite komodama CUBA 53 i CUBA 3, koje će biti veoma lep estetski, ali i praktičan komad u prostoru. Na gornju površinu komoda možete postaviti dodatnu dekoraciju, a stakleni svećnjak u plavoj boji biće pun pogodak.

Ukoliko vam se dopada da u ambijentu bude fokus na jednom komadu nameštaja u određenoj boji, onda je predlog da zidovi ili tapete budu u monohromatskim nijansama. Komad nameštaja koji bi sigurno bio efektan i privukao pažnju jeste fotelja RETRO u plavoj boji. Posebnu pažnju privlači svojim dizajnom i udobnošću koja je pretvara u omiljeno mesto za odmor i predah od dnevnih obaveza.

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da pored fotelje smestite set stočića TEA, koji pored svoje funkcionalnosti  ima i izražen dekorativni karakter. Na bar jednom od stočića postavite i dekoraciju, a lepo bi se uklopila ukrasna vaza, kao i simpatični fenjer sa staklenim svećnjakom.

Plava u enterijeru svakako može biti veoma lep izbor i stvoriti prijatan efekat, a na vama je da odaberete da li će da preovlađuje u ambijentu, ili ćete je uvesti samo jednim ključnim komadom nameštaja ili u formi propratnih detalja. Za koji god način da se odlučite, uživajte svakako u osveženom izgledu vašeg doma.