Boje nameštaja koje se slažu uz sivi pod

by | May 8, 2023
Sivi pod

Kada dizajnirate sobu koja ima sivi pod, onda morate biti pažljivi sa odabirom nameštaja kako bi se sve savršeno uklopilo. Međutim, ne brinite. To uopšte nije težak zadatak. 

Boje nameštaja koji idu savršeno uz sivi pod

Siva boja ume da bude nezgodna za kombinovanje sa drugim bojama. Međutim, to ne mora da bude težak zadatak. Jednom kada izaberete pravu kombinaciju ovih nijansi, uživaćete u atmosferi i izgledu vašeg doma.

Sivi pod i smeđi nameštaj

Sive i smeđe nijanse se savršeno uklapaju zahvaljujući njihovom kontrastu. Naročito ukoliko je cela prostorija u neutralnim nijansama, onda će nameštaj naročito doći do izražaja i stvorićete prijatnu i udobnu atmosferu.

Zeleni i plavi nameštaj

Zelene i plave boje sa sivim podtonovima takođe se veoma lepo uklapaju u prostor i razbijaju monotoniju dajući prostoriji živost. Naravno, u tom slučaju je poželjno uključiti i druge detalje u sobi koji su u sličnim nijansama kao nameštaj kako bi sve izgledalo skladno.

Sivi podtonovi

Siva je odlična za poigravanje sa njenim podtonovima. Zahvaljujući njenim svetlim i tamnim nijansom, možete lako da razbijete monotoniju u prostoriji i da joj date zanimljivu notu.

Beli nameštaj uz sivi pod

Naravno, bela je boja koja se slaže uz sve i učiniće da vaša prostorija zablista uz sivi pod. Ukoliko u sobi imate puno dnevne svetlosti uz svetle zidove, onda ćete ovakvom kombinacijom dobiti svetlu prostoriju sa pozitivnom energijom.

Nameštaj u neutralnim bojama

Neutralne i nežne pastelne boje su sjajan izbor jer ih često možete kombinovati i sa drugim sličnim nijansama. Zbog toga na primer kombinacija bež, bele i tamnije sive boje mogu da elegantno uklope i sa tamno sivim tepihom.

Dakle, postoji veliki izbor pri kombinovanju boja nameštaja sa sivim podom. U suštini, ukoliko se držite nežnih i pastelnih nijansi, skoro sve boje mogu doći u obzir. Dodajte u prostoriju detalje sa sličnim bojama i nećete pogrešiti.


Scovad/GettyImagesPlus