Dezen drveta na keramičkim pločicama

by | April 19, 2023
Dezen drveta na keramičkim pločicama

Dezen drveta, koji je omiljen kako među dizajnerima, tako i među vlasnicima stanova, nikada ne prestaje da bude aktuelan, pa zato i ne čudi što se, vrlo verno dočaran, u poslednje vreme viđa i na keramičkim pločicama.

 

Keramičke pločice: Dezen drveta

Kada govorimo o podnim oblogama, ne možemo a da ne primetimo da se tokom godina trendovi menjaju, pre svega zahvaljujući inovativnim tehnologijama i materijalima.

Razmišljajući o uređenju doma obično se ne dvoumimo mnogo oko vrste podnih i zidnih obloga, već nam veću dilemu predstavljaju boje i dezeni. Drvene obloge su se pokazale kao najbolje rešenje, jer se u svojoj prirodnoj boji lako uklapaju u različite stilove enterijera.

Prijatan izgled drveta i estetski efekat koji on postiže uvek su u trendu, međutim njegove mehaničke osobine nije lako prilagoditi svakoj prostoriji. Uticaj vlage i različiti načini grejanja prostora ostavljaju svoj trag, a kako bi se praktičnost održavanja i lep izgled zadržali dugi niz godina, potrebno je odabrati trajan i čvrst materijal poput keramičkih pločica koje imitiraju izgled drveta.

Dezen drveta u kuhinji

Kako za oblaganje kupatila, ove pločice su postale pravi hit i u ostalim prostorijama koje su izložene stalnom korišćenju, prljanju i habanju. Zbog svoje izdržljivosti i lakog održavanja našle su svoje mesto u dnevnom boravku, ali mnogo više u kuhiji. Kreativnost vas može dovesti do zanimljivo dizajniranog kuhinjskog ostrva koje je obloženo pločicama u dezenu drveta.

 

Dezen drveta u spavaćoj sobi

U pitanju su pločice koje dobro podnose temperaturne razlike i uticaj svetlosti, a takođe predstavljaju najbolje rešenje ukoliko ste se odlučili za postavljanje podnog grejanja u spavaćoj sobi. Izgled apsolutno može imitirati slogove parketa, a na njih je moguće postaviti i tepih. Raznolika ponuda omogućava kreiranje različitih ambijenata, a svetle nijanse će uvek prostor činiti prozračnim i vizualno većim.

 

Dezen drveta na pločicama u kupatilu

Za oblaganje kupatila odabir se uvek svodi na klasične keramičke pločice, iako one nisu jedini izbor. Pločice koje imitiraju izgled drveta su na velika vrata ušle u sva kupatila i u potpunosti osvojile dizajnere. Potreba da se stvori prijatno okruženje i izbegne sterilan izgled kupatila uslovilo je sve veću upotrebu dezena koji imitiraju izgled prirodnih materijala, od kojih se dezen drveta najlakše kombinuje i uz tamnije i svetlije boje.

 

Borjana Božić

Woning Media/gettyimages