Ideje za kuhinjske podove: Sa njima će vaša kuhinja zablistati

by | June 30, 2023
Ideje za kuhinjske podove

Ove ideje za kuhinjske podove će dati veoma zanimljiv ton vašoj kuhinji i učiniće je jedinstvenom. Evo o kakvim dizajnima je reč.

Ideje za kuhinjske podove

Kuhinjski pod je veoma važan za celokupni dizajn kuhinje i za celu atmosferu. Prvenstveno da biste odabrali pod za vašu kuhinju morate da razmislite o tome šta vam je važno. Ako vam je lako čišćenje jedan od prioriteta, onda je najbolje da odaberete porcelanske pločice. Sam dizajn naravno zavisi u kom stilu je uređena kuhinja, da li ima prelaz sa drugačijim podom kada ulazite u nju, da li je spojena sa trpezarijom, itd.

Tamni drveni podovi

Tamni drveni podovi su veoma elegantni i mogu se uklopiti u različite stilove. Međutim, kod ovakvih podova je preporučljivo da razbijete monotoniju svetlim nameštajem ili zanimljivim tepihom koji će razbiti tamnu površinu.

Ideje za kuhinjske podove: Ciglice

Ovakav pod je veoma zanimljiv i savršeno se uklapa u seoski stil. Naravno možete da se poigrate sa različitim bojama i nijansama ovakvog poda.

Šahovske pločice

Ovaj tip kuhinjskog poda je veoma zanimljiv i retro. Dakle, ako volite vintage stilove onda je ovo dobar izbor. Osim toga, ukoliko su u klasičnoj crno-beloj boji onda se mogu uklopiti i sa elegantnim kuhinjama. A ako ste ljubitelji šarenih dizajna, odlučite se za kombinaciju u boji u skladu sa kuhinjom.

Ideje za kuhinjske podove: Mozaički dizajn

Još jedan zanimljiv dizajn pločica u kuhinji su mozaičke pločice. postoji veliki broj dezena i boja ovakvih pločica, ali je veoma važno da ih uklopite u vašu kuhinju. One mogu biti veoma tople i udobne ako ih povežete i sa pločicama na zidu. Ali u tom slučaju se odlučite za neutralnije jednobojne elemente kako ne biste preopteretili prostor.

Mermerni kuhinjski podovi

Ovo je možda jedna od najluksuznijih i najprefinjenijih opcija. Međutim, ovakav prostor zaista ostavlja zadivljujući efekat. Naravno, ovakvi podovi su mnogo skuplji, ali ako volite luksuz..Isplatiće se!

Ovakvi kuhinjski podovi svakako prave razliku u svakom prostoru. Ukoliko volite da eksperimentišete ili vidite da se ovakvi podovi uklapaju u dizajn vaše kuhinje, pustite mašti na volju.


Snežana Vranić

hikesterson/GettyImagesPlus