Kontrastni podovi u kući: Unesite ovaj zanimljiv dizajn u vaš dom

by | August 11, 2023
Kontrastni podovi u kući

Dok su tapete rezervisane za zidove i plafone, kao i veliki niz različitih dizajna, za podove nema toliko mesta kreativnosti. Međutim, ovi kontrastni podovi u kući će sigurno učiniti vaš dom posebnim.

Kontrastni podovi u kući: Ove ideje će vas oduševiti

Dizajneri širom sveta počeli su da prihvataju trend kontrastnih podova ili prelazak pločica. Naime reč je o trendu kada recimo pločice postepeno prelaze u drvene podne daske ili u neki drugačiji tip poda. Ova tehnika se najviše primenjuje u kupatilu i kuhinji. Ovo izgleda sjajno i sigurno se nećete dvoumiti da napravite isto u svojoj kući.

Elegantne ideje za dizajn poda

Spajanje različitih podova u kupatilu

Kupatilo je odličan prostor za različite dizajne. Mežete se poigrati sa različitim oblikom i materijalom poda. U ovom slučaju, bele pločice su ostavile poseban utisak na prostor oko kade i učinila ga akcentnim delom prostorije, a prelaz na laminat izgleda fantastično. Možete koristiti pločice kao imitaciju drveta za prelazni deo.

Kontrastni podovi u kući: Prelazak pločica u sličnim oblicima

Ovo je još zanimljiviji dizajn pločica u kom se pravi efektniji prelaz, a imate potpunu slobodu u kombinovanju boja i stilova. Ovakac dizajn možete iskoristiti u bilo kojoj prostoriji i sigurno ćete biti oduševljeni.

Korišćenje više boja

Ukoliko u prostoriji imate kombinaciju više boja, možete se poigrati i sa različitim bojama pločica i drugog materijala. Stvarajući ovakav prelaz kreirate zanimljiv dizajn primamljiv svakom oku.

Kontrastni podovi u kući: Napravite prelaz na zid

Ovo takođe može biti veoma interesantan način da dizajnirate vaš prostor. Na ovaj način stvorićete iluziju spojenog prostora i on će se svakako isticati na poseban način.

Nepravilni prelazi

Na ovaj način, stvarate zanimljiv prelaz iz jednog dela prostorije u drugi. Pomalo haotični dizajn je veoma interesantan i vizuelno spaja prostor na neobičan način.

Dakle, ako treba da renovirate, iskoristite ove ideje dizajna koji je u trendu i sigurno ćete oduševiti svakog ko uđe u vaš dom.


Snežana Vranić

Malkovstock/GettyImagesPlus