Podovi u stilu riblje kosti: Najbolje ideje koje će ulepšati vaš dom

by | August 18, 2023
Podovi u stilu riblje kosti

Podovi u stilu riblje kosti stvaraju bezvremenski izgled koji se uklapa u skoro svaki dizajn. Ove ideje će vas osvojiti istog trenutka. 

Podovi u stilu riblje kosti: Kako da odaberete idealan dizajn?

Kada su ovi podovi u pitanju, možete da birate između boje i vrste drveta koje ćete postaviti. Naravno, važan je detalj i kako da ga postavite, a da se on uklapa u vašu prostoriju. Evo nekoliko ideja za postavljanje ovakvog poda.

Elegantne ideje za dizajn poda

Članak se nastavlja posle reklama

Kontrastne kombinacije

Pod sa šarom riblje kosti u tamnijoj varijanti se odlično slažu sa belim ormarićima i belim nameštajem. Ovakav pod će dati tradicionalnu komponentu inače modernoj kuhinji i daje prostoriju jedinstvenu dinamiku.

Podovi u stilu riblje kosti: Mešavina drveta

Mešavina drveta u ovakvim podovima može da izgleda veoma zanimljivo i da da vašem domu posebnu notu. Odaberite dve nijanse drveta i poslažite ih u stilu riblje kosti. Bićete impresionirani rezultatom.

Članak se nastavlja posle reklama

Odaberite drvo bez čvorova

Ukoliko ste ljubitelji prirodnog materijala, onda ćete se verovatno radije odlučiti za drvo sa čvorovima. Međutim, ako ste za klasičnu elegantnu varijantu, onda možete odabrati drvo bez čvorova. Ovaj odabir je malo skuplji, ali ćete dobiti ujednačen pod sa zadivljujućim nijansama.

Članak se nastavlja posle reklama

Podovi u stilu riblje kosti: Moderni dizajn

Naravno, ne morate se držati samo tradicionalnih nijansi drveta da biste imali ovakav pod. Pokušajte sa nešto modernijim bojama i dizajnom. Uklapajte boje sa bojama nameštaja ili zidova, a takođe možete da se poigrate i sa veličinom paleta stvarajući sasvim drugačiji vizuelni doživljaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Prelazak pločica

Ovaj trend je savršen za podove u ovom stilu. U pitanju je prelazak sa pločica na drugačiji tip poda, a zbog svog dizajna i strukture, ovaj tip poda je savršen za ova kreativna rešenja.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj dizajn je veoma zanimljiv i uklopiće se u skoro svaku prostoriju. Sa njim možete da postignete poseban efekat i unesete pozitivnu energiju u svaki dom i prostoriju.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus