Ambarska vrata u modernom okruženju

by | September 12, 2013
Ambarska vrata

Klizna vrata uvek dodaju nešto ekstra svakom prostoru, bez obzira na stil i dekor. Tipična ambarska vrata su prilično široka i sadrže detalj na panelu u obliku slova X ili imaju motiv vrha strele.

Šira vrata su odlična za skrivanje manjih prostora kao što su mini-kancelarije. Na kraju radnog dana jednostavno zatvorite svoj radni prostor.

Vrata u enterijeru Žuta vrata

Za one koji žele da dodaju boju u svoj ambijent ali se boje da naglase zidove, ambarska vrata omogućavaju odličnu fokusnu tačku i površinu na kojoj se možete igrati.

Mislite na vrata kao na pomerljivi deo zida i ukrasite ga nekim umetničkim delom.

Ambarska vrata u enterijeru Uređenje enterijera

Ako imate velika staklena vrata stavite ispred njih štalska vrata, ona će imati dvojnu funkciju, da zamrače kada je to potrebno i da zaštite od hladnoće i vetra.

Opredeljenje za vrata koja se kližu umesto da se njišu, daje vam više prostora na podu što je odlično za manje prostorije.

Za razliku od vrata sa šarkama, gde na zid do njih ne možete staviti skoro ništa, ispred ovakvih vrata možete staviti šta god poželite, jedino morate da pripazite da ostavite dovoljno mesta između zida i predmeta koji stavljate, kako ih vrata ne bi zakačila pri otvaranju.

Bela ambarska vrata Ambarska vrata

Veoma bitna stavka pored samih vrata jeste i njihov sistem kačenja.

Klizna šina je samo deo celog sistema, ali jedan od bitnijih.

Postoje zidne i podne šine, a sami ćete odabrati način otvaranja vrata. Pored ovoga, ručke su isto bitne, one dolaze u različitim oblicima i dizajnima.

Dekorativna vrata Drvena vrata

Klizna vrata mogu biti izrađena od svih vrsta materijala: staklena su odlična za odvajanje prostora a da se pri tom ne gubi svetlost, dok nam metalna i drvena pružaju sigurnost i privatnost.

Izvor: meccinteriors.wordpress.com