Boje vrata u enterijeru: Ove nijanse su u trendu

by | June 2, 2023
Boje vrata u enterijeru

Kada su boje vrata u enterijeru u pitanju, ljudi ih često ostavljaju u neutralnim bojama kako bi bila što manje primetna. Ali to ne mora da bude tako! 

Koje boje vrata u enterijeru su dobar izbor?

Vrata ne moraju imati samo praktičnu funkciju barikade između dve sobe. Ona mogu biti veoma dekorativna i dodatno ulepšavati vaš prostor izazivajući znatiželju da vidite prostor iz tako zanimljivih vrata. Evo koje nijanse su najpopularnije.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Crna vrata

Crna vrata će vašem domu dati elegantan izgled, a svakako je da će posebno privlačiti pažnju. Ovo sjajno izgleda jer predstavlja kontrast svetlim zidovima čineći prostor veoma zanimljivim. Osim toga, ova vrata se savršeno uklapaju u industrijski i moderan stil uređenja.

Boje vrata u enterijeru: Pastelno zelena

Pastelno zelena ili zelena boje žalfije je veoma popularna nijansa za boje vrata u enterijeru. U belom i svetlom prostoru ova nežna umirujuća boja će dati prostoru poseban izgled. Osim toga, ovu pastelno zeleno ćete veoma lako uklopiti u skoro svaki prostor.

Tamno plava nijansa

Tamno plava vrata su takođe veoma efektna i idealno će se uklopiti sa bež i kapućino bojim zidova. Ona su veoma sofisticirana i sigurno će ostaviti utisak gde god da ih postavite. Ona se sjajno slažu i sa zlatnim kvakama i detaljima.

Bela vrata

Bela vrata nisu uvek sjajan izbor jer se ona u 99% slučajeva i ne primećuju. Međutim, ukoliko su vrata u kontrastu ona mogu izgledati veoma zanimljivo. Uz to, postoje razni dizajni ovih vrata što će učiniti da posebno istaknu prostor.

Dakle, ugradnja vrata u boji su dobra odluka sa kojom ne treba da se plašite da rizikujete. Naravno, uklopite ih u dizajn vašeg doma, a ako niste sigurni za nijansu, uvek se možete posavetovati sa stručnjacima. U svakom slučaju, tamna vrata su skoro uvek otmena, a svetle nijanse će u prostor uneti umirujuću energiju.


Snežana Vranić

Scovad/GettyImagesPlus