Najpopularniji trendovi za ulazna vrata u 2023. za šik utisak

by | June 28, 2023
Najpopularniji trendovi za ulazna vrata

Boja kuće i ulazna vrata su prvo što primetimo i značajno mogu poboljšati utisak. Pogledajte koji su najpopularniji trendovi za ulazna vrata za kojima če se svi okrenuti.

Najpopularniji trendovi za ulazna vrata u 2023. za šik utisak

Staklo na ulaznim vratima

Od staklenih vrata do staklenih detalja, u svakom slučaju je veliki trend ulaznih vrata za 2023. godine. Pod uticajem industrijskog stila, vrata sa staklenim detlajima i originalnim dizajnom su vrlo savremena i moderna.

Idealna su za renovirane i nove domove jer se besprekorno uklapaju sa novogradnjom. Iako je dostupno nekoliko opcija, najautentičnija su francuska vrata sa staklenim panelima i metalnim okvirima.

Članak se nastavlja posle reklama

Budite sigurni da, pre kupovine, proverite da li su termički propustljiva kako biste sprečili višak toplote i kondezaciju.

Pametno zaključavanje

Danas se čini da je sve u našim domovima može biti povezano sa telefonom i internetom. Neke od tih opcija su korisne, neke malo manje ali činjenica je da je pametno zaključavanje najpopularniji trend jer podiže bezbednost doma na viši nivo.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapravo, ovo je mnogo više od trenda kada su ulazna vrata u pitanju. Sigurnost ulaznih vrata je i uvek će biti važna, pa obavezno ovo uzmite u obzir pre nego što preduzmete bilo koji projekat dizajna ulaznih vrata.

Članak se nastavlja posle reklama

Čelična vrata

Ako nikada ranije niste menjali svoja ulazna vrata, možda ćete biti zapanjeni rasponom materijala u kojima su dostupna. Lične preferencije će vas voditi, ali ono od čega su vrata napravljena takođe ima ogroman uticaj na vrednost i sigurnost, zbog čega vidimo da sve više ljudi čelik za svoja ulazna vrata.

Drvena ulazna vrata uvek biti omiljena jer su privlačna i jeftina, vredi napomenuti prednosti čelika – sigurnost i izdržljivost. Ne samo da su ulazna vrata od čelika neverovatno izdržljiva, već su i vodootporna i energetski efikasna, pa su zaista vredna ulaganja.

Članak se nastavlja posle reklama

Najpopularniji trendovi za ulazna vrata: Jarke boje

Važnost odabira prave boje ulaznih vrata ne treba potcenjivati jer ona postavlja ton koji ostavlja utisak o domu na prvi pogled.

Članak se nastavlja posle reklama

Razmislite o tome da li želite da uskladite vrata sa bojom vaših prozora ili koristite kontrasne tonove. Urađeno je mnogo istraživanja o tome kako boje utiču na naše raspoloženje. Žuta inspiriše optimizam, stvarajući letnji osećaj, crna je bezvremenska i moderna, a tamnoplava istinski kraljevska.

Veći i lepši ulazni prostor

Kada je reč o tome da vaša ulazna vrata izgledaju privlačnije – obratite pažnju i na ulazni prostor. On doprinosi prvom utisku i zato bi bilo idealno kada biste ga ulepšali šarmantnim otiračem, visećim saksijama sa biljkama i zanimljivim dekorativnim skulpturama za vizuelno bogatiji prostor. Razmislite i o postavljanju pločica na ulazni prostor jer značajno doprinose estetici doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste stvorili moderni utisak, odlučite se za model koji se harmonično stapa sa ostatkom vašeg doma, ulepšava ga i ističe.


Miljana Momirović

ChrisAt/GettyImagesPlus