LED trake za osvetljenje u dnevnoj sobi

by | July 31, 2023
LED trake za osvetljenje u dnevnoj sobi

LED trake za osvetljenje postaju sve popularnije u uređenju enterijera, posebno u dnevnim sobama. Pomažu stvaranju različitih atmosfera dodajući slojevitost prostoru. U ovom članku, istaći ćemo četiri kreativne ideje za upotrebu LED traka u dnevnoj sobi, a takođe ćemo vam pružiti savete kako odabrati najbolje trake za vašu dnevnu sobu.

4 Ideje za LED trake u vašoj dnevnoj sobi

Osvetljenje na plafonu

LED trake obično se koriste u dekorativne svrhe, pa ih možete koristiti kao dodatno osvetljenje u kombinaciji sa već postojećim svetlima na plafonu. Korišćenje LED traka u kombinaciji sa drugim vrstama osvetljenja daće vašoj dnevnoj sobi novu dimenziju.

Da biste stvorili različitu atmosferu u vašoj dnevnoj sobi, važno je da pažljivo odaberete boju osvetljenja, koja će se uklopiti u stil vašeg doma i vaše lične preference. Za udobniju i opuštajuću atmosferu, smanjite upotrebu belog svetla i koristite toplu žutu boju za dodir domaće atmosfere. Ako volite organizovanje zabava sa prijateljima, RGB ili sanjive trake sa različitim bojama koje se menjaju u skladu sa temom žurke, kao što je ljubičasta za romantično ili roze za bajkovito, mogu biti odličan izbor. Takođe, možete odabrati trake sa muzičkim senzorom, koje će osvetliti prostoriju u ritmu muzike čim je uključite.

Osvetljenje iza televizora

Pozadinsko osvetljenje iza televizora je veoma važan deo dekoracije dnevne sobe. LED trake su odličan izbor za isticanje ovog prostora, ne samo da poboljšavaju izgled prostora, već i štite vaš vid. Odabir traka za ovaj deo prostora treba da se uklopi sa celokupnim stilom dnevne sobe, ali obratite pažnju da blago prigušite osvetljenje kako ne biste naprezali oči tokom gledanja televizije.

Ispod sofe

LED trake mogu biti postavljene ispod sofe kako bi stvorile udobnu atmosferu. Kada sedite na sofi i gledate televiziju ili razgovarate sa porodicom, žuto svetlo ispod sofe učiniće čitavu dnevnu sobu neuporedivo udobnijom. Naravno, ako volite da organizujete zabave, trake ispod sofe mogu svetlucati u različitim bojama kako bi se uklopile u atmosferu vaše dnevne sobe.

Ispod stolova

LED trake postavljene ispod stolova mogu biti uklopljene sa osvetljenjem ispod sofe. Možete odabrati da ih postavite samo ispod jednog dela nameštaja ili i ispod sofe i stola istovremeno, u zavisnosti od efekta koji želite postići.

Kako odabrati LED trake za dnevnu sobu

Boja: Možete stvoriti potpuno drugačiju atmosferu u dnevnoj sobi prilagođavajući boju LED traka. Oni koji vole zabave svakako će odabrati RGB ili sanjive trake sa različitim bojama, dok za dodatno osvetljenje možete odabrati dnevno belu ili toplu belu boju.

Jačina svetla: Različiti delovi dana mogu zahtevati različite nivoe svetline. Povećajte svetlinu kada je potrebno, a smanjite je za topliju atmosferu.Zato je najbolje odabrati LED trake sa mogućnošću podešavanja svetline za dnevnu sobu.

Pametne trake: Pametne LED trake obično su povezane sa Wi-Fi mrežom, što ih čini veoma pogodnim za upotrebu u dnevnoj sobi. Možete brzo i lako prilagoditi osvetljenje putem aplikacije bilo kada i bilo gde.

LED trake su odličan način da unesete jedinstveno osvetljenje i atmosferu u vašu dnevnu sobu. Upotrebom LED traka na plafonu, iza televizora, ispod sofe i stola možete postići različite efekte i stvoriti prostor koji odražava vaš stil i ličnost. Pre odabira traka, razmotrite željeni efekat osvetljenja, boju, svetlinu i mogućnost pametnog upravljanja kako biste postigli najbolje rezultate. Sada, uz ove ideje i savete, možete lako osvetliti i ulepšati svoju dnevnu sobu uz pomoć LED traka.


Borjana Božić

Liliia Lytvyn/gettyimages