Visilice iznad kuhinjskog ostrva: Stvorite udoban ambijent

by | August 8, 2023
Visilice iznad kuhinjskog ostrva

Ambijent je veoma važan kada je u pitanju životni prostor, a osvetljenje tu igra veliku ulogu. Upravo iz tog razloga su visilice iznad kuhinjskog ostrva sjajno rešenje.

Visilice iznad kuhinjskog ostrva: Stilski pomoćnici

Viseća svetla imaju mnogo vizuelne privlačnosti. Ovakvo svetlo nema sam funkciju osvetljavanje radne površine ili kuhinjskog ostrva, već je ujedno i element dizajna koji spaja formu i funkciju dodajući poseban ambijent celoj prostoriji. One su često i centralni deo kuhinje i evo nekoliko ideja koje možete da iskoristite.

Ideje i saveti: Kako odabrati idealno osvetljenje kuhinje

Visilice u industrijskom stilu

Ovo je najmoderniji i najpopularniji tip visilica. Pošto je većina ovakvih visilica crne boje, igra je u njihovoj formi i obliku. U zavisnosti od veličine kuhinjskog ostrva, možete odabrati i veličinu visilica. Pored toga, možete se poigrati sa geometrijskim oblicima ili klasičnim crnim lusterima. Budite kreativni.

Staklene visilice iznad kuhinjskog ostrva

Ukoliko ste ljubitelji stakla, zašto da ne? Staklene visilice će stvarati zanimljivu igru svetla i samim tim i zanimljivim ambijent, a uz to će vaša kuhinja izgledati veoma elegantno. Međutim, morate biti pažljivi da ih ne postavite previše nisko kako ih ne biste slučajno razbili.

Pletene visilice

Ovo su takođe jedan od omiljenijih tipova visilica. Ukoliko volite prirodne materijale, a naročito ako ih već imate u svojoj kuhinji onda je ovaj tip visilica pravi za vas. One daju zanimljivo prigušeno svetlo koje će uneti zanimljivu notu u svaki prostor.

Greda i sijalice

Novi trend sijalica koje su kanapom upletene u gredu predstavljaju veoma popularan model visilica. Ovo je još jedan način da povežete prirodu sa vašim domom i da mu date atmosferu tople letnje večeri i svitaca.

LED geometrijske visilice iznad kuhinjskog ostrva

Ukoliko volite neobičnu rasvetu i detalje, onda se možete odlučiti za elegantne LED visilice kojih ima u raznim oblicima i veličinama. One će vam sigurno ostavljati dovoljno svetla u vašoj kuhinji, a izgledaće fenomenalno.

U svakom slučaju, visilice iznad kuhinjskog ostrva ne mogu biti pogrešan odabir. Odlučite se za omiljeni stil i uživajte u igri svetala i atmosferi koju ste stvorili.


Snežana Vranić

miracsaglam/GettyImagesPlus