9 živopisnih dizajnerskih događaja u Evropi u 2014. godini

by | 4 januara, 2014
Dogadjaji u dizajnu

Dizajnerski događaji su savršena prilika da se ljudi iz branše spoje, uče jedni od drugih i pogledaju trendove u dizajnu sutrašnjice. Sa ovim na umu, odlučili smo da informišemo sve dizajnere, arhitekte i entuzijaste o dolazećim događajima u svetu dizajna koji će se tokom 2014. dogoditi u Evropi. 

1. IMM Cologne: od 13-19. januara u Kelnu

Stvaraj. Opremaj. Živi. Ovo je zvanični slogan sajma IMM Cologne koji očekuje izlaganje mnogih profesionalaca iz sveta dizajna širom sveta. Očekuje se da će 1.100 firmi iz 50 zemalja izlagati na ovom sajmu u nemačkom gradu Kelnu.

Kelnski dizajnerski festival

2. Stockholm Design Week: od 3-9. februara u Stokholmu

Tokom Stokholmske nedelje dizajna širom grada biće organizovani događaji vezani za dizajn. Ovo je najveći dizajnerski događaj na kome se sreću gotovo svi predstavnici skandinavskog dizajna, a posetioci će biti u prilici i da vide nove kolekcije na Stokholmskom sajmu svetlosti i nameštaja koja se u isto vreme održava u švedskoj prestonici.

Stokholmska nedelja dizajna

3. Light+Building: od 30. marta do 4. aprila u Frankfurtu na Majni

Poznat kao najveći svetski Sajam osvetljenja i građevine ovaj sajam u Nemačkoj se sprema da 2014. ugosti oko 2.300 izlagača i oko 196.000 posetilaca i to samo van Nemačke.

Sajam osvetljenja i gradjevine u Frankfurtu

4. Salone del Mobile: od 8-13. aprila u Milanu

Milanski sajam nameštaja datira još iz 1961. godine kada su vrata sajma prvi put otvorena kako bi italijanski dizajn nameštaja prikazala eventualnim izvoznicima. Ovo je veoma popularan sajam na kome je 2013. godine učestvovalo skoro 286.000 učesnika i sa kog je izveštavalo 6.578 novinara.

isaloni Milano

5. Beogradska nedelja dizajna: od 25. maja do 1. juna u Beogradu

Naša prestonica biće centar evropske dizajnerske scene u poslednjoj nedelji maja 2014. Beogradska nedelja dizajna je izgradila reputaciju na predavanjima vodećih svetskih arhitekata i dizajnera. Entuzijazam malog tima organizatora koji funkcionišu bez ikakve državne pomoći je svakako jedan od sastojaka koji našu nedelju dizajna čine veoma posebnom.

Beogradska nedelja dizajna

6. DMY International Design Festival: od 28. maja do 1. juna u Berlinu 

Dvanaesto izdanje DMY međunarodnog festivala cilja da istorijski berlinski Tempelhof aerodrom pretvori u nezaboravnu dizajnersku scenu.

DMY Berlin

7. Paris Design Week: od 8-14. septembra u Parizu 

Pariska nedelja dizajna je događaj gde posetioci mogu da uživaju u izložbama, koktel-zabavama, susretima i inovacijama.

Pariska nedelja dizajna

8. London Design Festival: od 13-21. spetembra u Londonu 

Za Londonski dizajnerski festival očekuje se da će hiljade kreativnih događaja osvetliti kreativno nebo britanske prestonice polovinom spetembra 2014. godine.

Londonski dizajnerski festival

9. Dutch Design Week: oktobar u Ajndhovenu 

Tokom Holandske nedelje dizajna u Ajndhovenu posetioci će prisustvovati pametnim rešenjima i inventivnom dizajnu koji oblikuju buduće trendove u ovoj grani.

Holandska nedelja dizajna

Izvor: freshome.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.