Apple će se baviti i automobilima!

by | 23 septembra, 2015

I da nastavljamo sa pričom o „pametnim stvarčicama“: ako se sve kompjuterizuje i sve postaje e-, od trgovine do sata i od telefona do frižidera i na kraju, i cele smart kuće i e-doma, zašto ne i e-auto ili smart auto? I ako neko to već treba da uradi, zašto ne Apple? Ipak oni najbolje znaju!

Naime, američki informatički gigant Apple ima čvrstu nameru da napravi električno (e-) vozilo, koje treba da bude lansirano 2019. godine, piše američki privredni dnevnik “The Wallstreet Journal”, citirajući izvore upoznate sa tim planovima Applea.

Projekat ima kodni naziv “Titan” i njegovi promoteri su dobili dozvolu da utrostruče broj članova svoje ekipe koja trenutno ima 600 ljudi, dodaje “The Wallstreet Journal”, a prenosi Reuters. Zli jezici kažu da će pokušati da uzmu mehaničare od Tesla Motorsa, koji im je „ukrao stručnjake“ u prethodnoj fazi, ali i da će auto biti komercijalno isplativ samo na Jugozapadu SAD gde ima puno sunca i da je to više stvar prestiža i luksuza nego realnih mogućnosti, imajući u vidu akumulatorske baterije iz 2015. godine. Ali, daleko je 2019. godina! Ko zna.

“The Wallstreet Journal”je objavio i da Apple ne planira da njegovo prvo e-vozilo bude potpuno autonomno. OK, nije baš potpuna ultrabudućnost koja stiže za 4 godine već… delimična! ali, ipak stiže! 2020. neće biti nikako slična 2015. godini, očigledno, i to se čini da će razlika biti kao između 2015. i 2005. ili čak 2000. a ne kao razlika izmešu 2015. i 2010.

Apple? Još uvek nije voljan za komentare. Uživaju u hajpu, očigledno.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.