Dekorisanje cvetnim tapetama

by | 9 maja, 2018

Ukoliko želite da učinite prostor razigranim, a pritom volite cvetni dezen, slobodno dekorišite svoj dom tapetama upravo ovog uzorka. Ovo je vanvremenska i elegantna ideja koja nikada ne izlazi iz mode.

Cvetne tapete ne moraju biti potčinjene drugim elementima u enterijeru koji uređujete, naprotiv. Izaberite razigrane, jake, eklektične, moderne printove koji će dati pečat celoj prostoriji. Mnogi beže od cvetnih motiva smatrajući da su previše kič, međutim novi dezeni koji su dostupni i u našim prodavnicama tapeta, sve su univerzalniji i mogu da zadovolje i najprobirljivije ukuse.

Dnevni boravak s eksplozijom cveća

I vaša dnevna soba može biti šik i vanvremenska, i to vrlo lako – upotrebite tapete cvetnog uzorka. Naravno, pri odabiru vodite računa da budu u skladu sa zavesama, mebl štofom, ali i stilom koji dominira u prostoru. Ako želite da postignete profinjen i upečatljiv izgled, preporučujemo vam krupniji dezen na tamnoj podlozi, a za kreiranje nežnog, gotovo romantičnog ambijenta, opredelite se za tapete u pastelnim tonovima sa sitnim cvetovima.

Foto: Guliver/Thinkstock

Tapete u spavaćim sobama

Cvetne tapete su vrlo često korištene u spavaćim sobama i to ne samo u onima u kojima preovladava romantična atmosfera. Upotrebljavaju se gotovo svi cvetni obrasci – raznobojni i upečatljivi, prirodni i pasteleni, tamni i gotovo dramatični ili veoma popularni u poslednje vreme – stilizovani.

PROČITAJTE I… Tapete su uvek IN

Jedan akcentni zid sasvim je dovoljan za postizanje lepog izgleda, ali možete i celokupnu sobu oplemeniti cvetnim dekorom i učiniti je profinjenom. Odaberite boje i skale boja prema sopstvenim željama i stilu, pustite dodir prirode u svoj dom i uživajte u osećaju nalik boravku u vrtu prepunom cveća.

Tapete u kuhinjama i trpezarijama

Osvežite svoju kuhinju ili trpezariju cvetnim tapetama na jednom ili više zidova. Boja i skale ovih dekorativnih elemenata zavise od vašeg ukusa i stila. Cvetne zidne tapete mogu da izigledaju neverovatno lepo u kombinaciji s gipsanim elementima pružajući veoma profinjen izgled.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs