Famozni plutajući grad iz budućnosti za 80.000 osoba

by | December 4, 2013
Brod Freedom

Kompanija sa Floride “Freedom Ship International” dizajnirala je plutajući grad u kojem će moći da živi 80.000 osoba.

Svojevrsni plutajući brod nazvan je “Freedom Ship” (Brod slobode), trebalo bi da bude dug 1.500 metara, visok 25 spratova i neprestano bi plovio svetom.

Brod Freedom slika2 Brod Freedom slika3

Osim stalnih 40.000 stanovnika, na ovom brodu naći će se mesta i za 30.000 dnevnih posetilaca, 10.000 gostiju koji ostaju preko noći, te 20.000 ljudi među “osobljem”. Težina bi mu iznosila više od 2,7 miliona kilograma.

Brod Freedom slika4 Brod Freedom slika5

Za ovaj poduhvat potrebno je 10 milijardi dolara:Freedom Ship će biti najveći brod ikad izgrađen, prvi plutajući grad. Ovo je projekat za koji je potreban veliki kapital, a svetska ekonomija poslednjih nekoliko godina nije bila otvorena prema ovako naprednim projektima kao što je naš”, kazao je za NY Daily News Roger M. Gooch, direktor i potpredsednik firme, opravdavajući činjenicu da je njihov projekat neko vreme bio “na ledu”.

Brod Freedom slika6 Brod Freedom slika7

Kao što je pomenuto, brod nikad ne bi pristajao u neku luku, a trebalo bi mu dve godine da zaokruži Zemlju.

Brod Freedom slika9

Usidrio bi se ponekad u blizini velikih gradova kako bi njegovim stanovnicima bilo omogućeno razgledanje, a već je osmišljeno i gde bi bio u kojem delu godine.

Brod Freedom slika8

Strani mediji ovaj projekat nazivaju utočištem za bogate jednom kad na suvom tlu više ne bude preostalo ništa za čoveka.

Pogledajte kako bi izgredao brod “Freedom”:

Izvor: freedomship.com


Tags: