Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

by | 16 avgusta, 2022
Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

Bez obzira na veličinu kupatila, uvek postoji nešto što se može uraditi poboljšati njegov izgled i osećaj ma koliko promena mala bila. Naravno kupatilo nije samo mesto gde se skrivamo nego se njime volimo i pohvaliti i ništa lepše od zavisti u očima vaših suseda kada ga vide i zato razmotrite sledeće trendove u dizajnu kupatila koji su trenutno u modi.

Najbolji trendovi u dizajnu kupatila – Neka bude organsko i prirodno

Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

Stručnjaci za dizajn preporučuju da se kupatilima daju atmosferu poput banje kako bi unutrašnjost bila što opuštajuća. To znači unošenje prirodnih elemenata kao što su toaletni predmeti napravljeni od drveta, pod od terakote i biljke kojima ne smeta vlaga i tama. Osećaj unošenja spoljašnosti pruža osećaj topline i mnogo je lepši za oko. Bambus, paprati i ljiljani su fantastične biljke za vaše kupatilo.

Nekoliko ideja kako da osvežite kupatilo biljkama

Prostor za police i ormar

Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

Kao što smo ranije spomenuli, dodavanje atmosfere poput spa u vaše kupatilo pomaže u atmosferi i emocijama, a to znači eleganciju u svakom aspektu. Da li ste ikada videli banju sa neredom svuda i opštim neuređenim izgledom? Pa, možda jeste, ali to nije ono što bi trebalo da bude spa osećaj. Police i plakari, posebno toaletni toaleti, zaista pomažu da se sakrijete sve što je ružno. To znači toaletni papir, razne pune, poluprazna i praze bočice, sprejevi, kutijce, brijači, pene, sapuni i sve ostalo što upotrebljavamo a što ne izgleda baš tako lepo.

Za mala kupatila, posebno, postoje fantastičnije ideje koje će vam pomoći da iskoristite manje prostora, ali i dalje imaju ukupan uredniji izgled. To uključuje stvari kao što su male slavine, skriveni prekidači, utičnice, termostati.

Slavine i tuš glave sa mat crnom završnom obradom

Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

Oprema za kupatilo od hroma i mesinga viđena je od Toronta do Tampa Beja u poslednjih nekoliko decenija, ali ako želite da vaše kupatilo ima svežiji osećaj, onda izaberite mat crnu završnu obradu. Postoji nešto zaista upečatljivo u crnim slavinama postavljenim na mermerno belom umivaoniku, plus, da li treba da pominjemo koliko čišće izgledaju?

Mrlje i otisci prstiju vire na hromiranim i mesinganim slavinama, pa uživajte u bonusu manje neprivlačnih tragova na vašim potpuno novim slavinama ili tuš glavama.

Veliko, hladno i šareno

Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

Zamislite da uđete u svoje kupatilo i divite se koliko se razlikuje od ostatka vaše kuće. Možda više od dnevne sobe, kuhinje ili spavaće sobe, kupatilo vam omogućava da uzmete hrabrije i hrabrije odabire kada je u pitanju vaš dizajn. Pokazalo se da su izrazi poput „maksimalističkog dizajna enterijera“ daleko popularniji od bilo čega minimalističkog.

Bilo da se radi o jarko zelenoj boji, ružičastim tapetama sa cvetnim printom, tamnoplavom umivaoniku ili kadi, zabava i razigranost sa šemom boja vašeg kupatila je ključ za uživanje u više vremena u njemu. Keramika u boji i čudne, divne pločice su u trendu sa dobrim razlogom, tako da se ne plašite da budete drugačiji kada su u pitanju boje vašeg kupatila.

Kvaliteteni peškiri

Glavni trendovi dizajna kupatila ove godine.

Čudno je pomisliti da neki ljudi troše hiljade eura i bezbroj sati usavršavajući dizajn svog kupatila, da bi onda okačili najjeftinije, najstrašnije peškire na planeti. Peškiri su deo dizajna, verovali ili ne, i trebalo bi da odgovaraju celokupnom dekoru sobe.

Bez obzira da li želite da obična bela boja nadoknadi blistave zidove ili pločice, ili ako želite da jarke boje budu u kontrastu sa vašim belim zidovima, napravite promenu pomoću peškira od 100% pamuka. Ideja o peškirima se takođe proteže i na tepihe i prostirke za kupatilo, jer oni često mogu biti deo slagalice dizajna enterijera koji nedostaje.

IDEJE ZA KUPATILO
Pexles, Pixaby

Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.