Good Night – lampa koja povezuje ljude

by | 23 novembra, 2013
Lampa koja povezuje ljude

Ponekad svet deluje kao zastrašujuće mesto, naročito kada se vaši najmiliji nalaze na njegovom drugom kraju, daleko od vas.

Zato su dizajneri iz Velike Britanije osmislili „Good Night“ (Laku noć) lampu, neobično, inovativno društveno sredstvo komunikacije pomoću kojeg na jedinstven način možete komunicirani sa članovima porodice ili prijateljima širom sveta.

Good-Night lampa Good-Night lampa slika2

Koncept „Good Night“ lampe čini sistem od nekoliko WiFi povezanih lampi u obliku kućica. Kada jednu od njih uključi, recimo, član porodice koji živi u Njujorku, njegovi najmiliji u Parizu na svojoj mreži mogu videti svetlost njenog duplikata.

Good-Night lampa slika3

„Budući da sve više i više osoba žive same a većina porodica je rasuta po svetu, ‘Good Night’ lampa stvara osećaj prisutnosti ljudi do kojih vam je stalo, bez obzira na to gde se nalaze“, kaže Alexandra Deschamps-Sonsino, članica londonskog kreativnog tima.

Good-Night lampa slika4

Ove lampe mogu biti priključene praktično svuda, a njihova prvenstvena namena je da porodice, prijatelji i kolege ostanu povezani na jednostavan, efikasan i smislen način.

Good-Night lampa slika5

Pogledajte video, koncept „Good Night“ lampe:

Izvor: kingdomofstyle.typepad.co.uk
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.