#GorenjeBCDA Petra Zakrajšek: Naša profesionalna svrha je da od stana napravimo dom

by | November 26, 2015

petra

U prostoru Jugoslovenske Kinoteke održana je druga po redu dodela nagrada Gorenje BravaCasa Design Awards u organizaciji magazina Brava Casa.

Nakon osnovanog štampanog izdanja magazina, internet portala i specijalnih izdanja – Brava Casa od prošle godine u saradnji sa kompanijom GORENJE pokrenula je i Gorenje Brava Casa Design Awards – nagrade za dizajn enterijera.

Statua koju je dizajnirao naš mladi arhitekta Aleksandar Popović dodeljena je pobednicima za najbolje dizajnirani prostori u pet kategorija, a renomirani žiri su činili dr Nenad Šekularac, vandredni profesor na Departmanu za arhitektonske tehnologije, Aleksandar Šavikin, Studio Šavikin, Dragana Stevanović i Oliver Stanković, Studio S, Nevena Pivić, Tijana Vitomir, Vanja Otašević i Zorana Vasić, Studio Fluid, Aleksandar Osei-Lartey, Studio Synthesis Quatro, Andreja Buđevac, Arhitektura Buđevac, Aleksandar Popović, dizajner statue Bravacasa Design Awards i Goran Sorak ispred kompanije Gorenje, Beograd.

U kategoriji stan preko 100 kvadratnih metara bila je nominovana i kompanija Gao arhitekti, a Petra Zakrajšek iz ove kompanije za naš portal je rekla:

O ljudima sa kojima radite treba saznati sve. Treba stvarno slušati, jer na neki način, jer mi dizajneri ulazimo u njihov intimni svet i onda je naša profesionalna svrha, da sve to što oni žele i kako žive, napravimo, od jednog stana napravimo dom…

Šta je još rekla Zakrajšek, poslušajte: