#GorenjeBCDA Slavimir Stojanović: Prostor, osim da bude adekvatan nameni, mora da me potpuno opusti

by | 26 novembra, 2015

stojanovic

U prostoru Jugoslovenske Kinoteke održana je druga po redu dodela nagrada Gorenje BravaCasa Design Awards u organizaciji magazina Brava Casa.

Nakon osnovanog štampanog izdanja magazina, internet portala i specijalnih izdanja – Brava Casa od prošle godine u saradnji sa kompanijom GORENJE pokrenula je i Gorenje Brava Casa Design Awards – nagrade za dizajn enterijera.

Statua koju je dizajnirao naš mladi arhitekta Aleksandar Popović dodeljena je pobednicima za najbolje dizajnirani prostori u pet kategorija, a renomirani žiri su činili dr Nenad Šekularac, vandredni profesor na Departmanu za arhitektonske tehnologije, Aleksandar Šavikin, Studio Šavikin, Dragana Stevanović i Oliver Stanković, Studio S, Nevena Pivić, Tijana Vitomir, Vanja Otašević i Zorana Vasić, Studio Fluid, Aleksandar Osei-Lartey, Studio Synthesis Quatro, Andreja Buđevac, Arhitektura Buđevac, Aleksandar Popović, dizajner statue Bravacasa Design Awards i Goran Sorak ispred kompanije Gorenje, Beograd.

Gost dodele večeri bio je i grafički dizajner Slavimir Stojanović, koji je za naš portal rekao:

Kada bih bio u ovom žiriju sigurno bih razmišljao o tome da prostor mora da bude adekvatan nameni, pre svega, ali i da me učini da se osećam potpuno opušteno. Ni slučajno da me ne zategne u bilo kom smislu, nego da budem ja „ja“ u tom prostoru. To naravno podrazumeva veliki trud i veliko znanje…

Šta je još rekao Stojanović, poslušajte:


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.