Jandeks: Nesvakidašnji enterijer najveće ruske internet kompanije

by | November 20, 2013
Nesvakidašnji enterijer

Najveća ruska IT korporacija Jandeks poverila je posao uređenja enterijera svojih kancelarija u Sankt Peterburgu arhitektonskom studiju Za Bor Arhitects.

Rezultat njihove saradnje jeste moderan poslovni prostor koji podseća na desktop kompjutera, a arhitektonski koncept zasnovan je na ideji da zaposleni i posetioci kompanije osete kako to izgleda ući u Jandeks pretraživač.

Moderan poslovni prostor Moderan poslovni prostor slika2

Po dugim hodnicima poslovnog prostora površine od bezmalo 2.800 kvadratnih metara postavljeni su neobični objekti u skladu sa idejom-vodiljom prenošenja linearnog virtuelnog okruženja u 3D realan prostor, pa tako posvuda možete videti predimenzionirane poznate ikonice, žute strelice, „e-mail“, „username“, „search“ boksove i sl.

Radni prostor Poslovni prostor

Budući da kompanija Jandeks ima dvdesetčetvoročasovni radni raspored, poslovni prostor, pored radnih, sadrži nekoliko odlično opremljenih rekreativnih zona: teretanu, tuševe, kantinu i nekoliko kafića, a tu su i brojne formalne i neformalne kancelarije za pregovaranje i dva amfiteatra.

3D realan prostor Kancelarija u Sankt Peterburgu

Celokupan radni prostor opremljen je sistemima Hermana Milera i Valtera Knola, tako da ove živopisne kancelarije jarkih boja fasciniraju posetioce i motivišu zaposlene da tokom radnog vremena budu efikasni i da istovremeno uživaju.

Virtuelno okruženje

Izvor: businessinteriors.co.uk