Kvadrati na foteljama, zidovima, zavesama…

by | May 21, 2014
Kvadrat

Od plavo-bež-crvenih do braon-belo-bež kombinacija karirani dezeni preplavili su izloge. Dakle, spremite se na vreme, škotska šara ponovo je u modi.

Tradicionalni škotski karo dezen bio je u modi osamdesetih godina prošlog veka, a njegovo poreklo datira još iz vremena drevnih Kelta. Poslednjih godina, karo je ponovo u trendu, ovaj dezen se, osim na odeći, može videti i na zavesama, mebl štofovima, stolnjacima, ćebadima… Slike gore pokazuju kako se karirani dezen sjajno uklapa u gotovo svaki enterijer.

Kvadrat slika 1

Šarene tapete na kojima su u pravilnom kvadratnom rasporedu kombinovani karo i cvetni dezeni, sve u nežnim pastelnim tonovima, zasigurno će uneti vedrinu u sobu vašeg deteta. Ovakve tapete možete pronaći u salonu Poly Dec.

Kvadrat slika 2

Ukoliko koristite karo dezen na više elemenata ili ga kombinujete sa drugim motivima, obratite pažnju na to da budu iste teksture ili srodnih boja da bi se izbeglo previše šarenila u enterijeru (meterijali iz salona Wod’s).

Kvadrat slika 3

Vidi se ponavljanje istog dezena u spavaćoj sobi – na posteljini i na kliznim vratima ormara (Ecoform).

Kvadrat slika 4

Karo dezen asocira na toplinu i udobnost. Može da se uklopi u gotovo sve stilove, od modernog do retro dizajna. Na fotografiji iznad vidi se fotelja od ratana čiji su sedalni deo i naslon od karo dezena.

Krem kao osnovna boja pojavljuje se na bočnim stranama i na obodu jastuka. Mebl štof upotrebljen pri izradi može da se nabavi u prodavnici Trend.

Kvadrat slika 5

Rasterećni pravila o slaganju dezena, dizajneri se poigravaju kombinacijama i veličinama kvadrata, mešaju ih sa nekim drugim dezenima: cvetnim ili prugastim uzorcima ili jednobojnim materijalima, kao što je slučaj sa zavesom iz salona Accentra.

Kvadrat slika 6

Od karo materijala izrađuju se presvlake za sve delove nameštaja – pravougli tabure sa volanima presvučen tkaninom kariranog dezena u nijansama narandžaste boje (salon Trend).

Tekst: Brava Casa
Foto: PR fotografije