Najčudniji enterijer na svetu

by | May 10, 2018

Vlasnici ovog neobičnog stana u potkrovlju, bračni par iz Sofije, želeli su da njihov dom bude jedinstven i da nosi pečat ekspresionizma.

Zato su angažovali dizajnere Brani & Desi, koji koriste formu, linije i boje stvarajući zanimljivu estetiku čiji je fokus na individualnim elementima.

003

Dizajneri su isprobali uticaj geometrije i boja i njihovu sposobnost da izazovu emocije.

Projekt nazvan “Život u ekspresionizmu”, koristi oblike i boje da evocira emocije u rasponu od osećaja topline i udobnosti, do osećaja poverenja, uživanja i kreativnosti. Bela boja je aktivna pauza između oblika i jarkih tonova.

PROČITAJTE I… Pruge u domu: Podvucite crtu

oo2

Upotrebnom trouglastih motiva stvorile su se suptilne razlike u ambijentu. Ogledala, refleksija stakla i pažljivo odabrani mobilijar dodaju složenost dizajnu celokupnog prostora.

Kuhinja je svetla i akcentovana crvenom i narandžastom bojom koje daju energiju. Narandžasta je boja kreativnosti, a crvena podstiče apetit i daje snagu.

006

Trpezarija u koju može da se smesti osmoro ljudi, zahvaljujući upotrebi plave i zelene, utiče na to da se posetioci osećaju smireno i opušteno.

Dnevni boravak je glavni prostor za opuštanje i razgovore. Kako je zelena boja najprijatnija za ljudsko oko, dizajneri su koristili nekoliko nijansi. Crvena boja sofe i jastuka, kao i oblik na stepenicama, stvaraju ravnotežu sa zelenom kao njenom komplementarnom bojom.

007

Do spavaće sobe dolazi se stepenicama koje su u dnevnom boravku. Prostor je podeljen na nekoliko zona, gde se može spavati, raditi, a plava, ljubičasta i žuta boja stvaraju opuštajuću i svežu atmosferu.

PROČITAJTE I… Razigrani dezeni u vašem domu

009

Dizajniran s beskrajnim entuzijazmom, ovaj šareni geometrijski enterijer omogućava nesputan način života.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs