Nepogrešiva kombinacija u enterijeru

by | May 2, 2014
Dvosed

Nije dobro ako se u prostoru ogleda nevešta mešavina stilova, uticaja i ideja. Preporučujemo vam vrlo jednostavan a efektan pristup uređenju stana: crno-belu kombinaciju nameštaja, dezena i detalja.

Ukoliko želite da opremite svoj životni prostor na pravi način, savet koji vam nude arhitekte i dekorateri jeste da odaberite određeni stil. Nećete pogrešiti ukoliko taj stil primenite i pridržavate ga se tokom celog procesa preuređenja stana.

Nameštaj u crno-beloj kombinaciji skoro uvek je minimalistički i multifunkcionalan. Na primer, dvosedi i trosedi koriste se i za sedenje i za spavanje, poslužavnici su istovremeno i podmetači za obedovanje i slično.

Tepih crno beli

Dvosed je Almir Orizz (Natuzzi store a tepih Ace iz Tepih Centra. Antialergijski i antibakterijski tepih sa visinom flora od 16 mm dostupan je u više dimenzija

Crna boja

U istočnjačkim enterijerima crna boja je jedan od osnovnih načina izražavanja. Ova boja upotrebljena u kuhinji ističe jasnu geometrijsku formu elemenata. Na fotografiji gore vidi se primer Aran kuhinje u kojoj je postignut ovaj efekat.

Detalji

Eksperimentišite sa detaljima i tako ostavite svoj pečat. Kada se u crno- belom prostoru želi naglasiti detalj, to se obično čini drugom bojom ili teksturom. Upotrebni elementi: podmetači, tanjiri i posude mogu bojom da prate stil celog stana.

Na slici vidite crno-beli set tanjira Jazzi black white, Luminarc. Zanimljivo rešenje podne obloge nudi Porcelanosa predstavljajući svoju liniju Urbatek, L`antic colonial.

Lampa

Što je veći stan, to ima više prostora za eksperimentisanje sa bojom zidova. Međutim, ukoliko je površina stana manja, preporučujemo vam belu boju. Takođe, za radne prostore najbolje je koristiti belu boju. Tako se postiže najveća osvetljenost i, što je vrlo bitno, boja ne odvlači pažnju jer je neupadljiva i ne ometa koncentraciju. Neutralne boje stvaraju jednostavnu pozadinu za mnoštvo efektnih detalja.

Belo-crna kombinacija u stanu odaje utisak prostranstva i jednostavnosti. Maxim sto i stolice sa policom od tikovine su iz prodavnice Scavolini.

Mebl štof

Pri izboru mebl-štofova i materijala za draperije i zavese treba se opredeliti za one koji čine skladnu kombinaciju sa celokupnim ambijentom. Pored estetskog utiska, važan je i kvalitet pa stoga odaberite zavese od materijala koji garantuje njihov duži vek trajanja. Kvalitetne zavese u crno-beloj kombinaciji raznih dezena pronađite u salonu zavesa Exsclusive.

Tekst: dia Sonja Brstina
Foto: PR fotografije