Nežnost svetlih boja

by | 4 aprila, 2014
Soba

Elegancija i stilska prefinjenost odlikuju ovaj enterijer koji je osmislio dizajnerski tim – Blaženka Šećerov i vajar Miša Cvetičanin. Prostor je oslobođen pretencioznosti i velikih zahvata. Sve u njemu pažljivo je odabrano, i nijedan detalj nije prepušten slučaju.

Ovaj udobni ambijent s pogledom na reku obiluje toplim tonovima bež i svetle oker boje, koje se menjaju pri svakoj, pa i najmanjoj svetlosnoj promeni. Posebnost ovog enterijera je u malim kolorističkim intervencijama – tirkiznoplava, narandžasta i crna boja povremeno “remete” ovu brižljivo ukomponovanu hromatsku celinu.

Detalj radnog dela kuhinje sa pogledom na vrt. U prozorima je osim malih zelenih oaza prisutan i set “Asa” dozera za sirće, ulje i med. Kuhinjsko “ostrvo” – realizovano kao prostor koji razdvaja kuhinjske elemente od dela za ručavanje.

Kuhinja

Na radnoj površini
ugrađen je šporet sa staklo-keramičkom pločom. “Kuhinjsko ostrvo” je ozidano keramičkim pločicama koje su postavljene i na pod.

Bela ugaona garnitura, kupljena u Beču, umiruje “razigranu” osnovu stola koja je sačinjena od patiniranog betona – reč je o dinamičnoj   verziji replike Henrija Mura. Stakleni dekorativni komadi su iz Leonardove ponude (Novolux).

Ugaona garnitura

Na zidu vise Venecijom inspirisane poetične slike
poznate umetnice Vere Zarić, a ovaj ambijent vizuelno produbljuju ogromni prozori u dnu prostorije gde pogled završava na površini vode.

Prostrana spavaća sobu u plavo-zelenim tonovima, koja je odlično uklopljena sa tirkiznim jastucima. Iz ove prostorije izlazi se na malu terasu sa pogledom na reku.

Spavaća soba

Na drugoj strani sobe nalazi se niska komoda
za TV i muzički uređaj, u svetlim tonovima drveta, a zavese takođe prate ovaj nežan prirodni ton, tako da i svi ostali detalji u sobi ne izlaze iz ovako postavljenog kolorističnog zahteva.  Bogato zelenilo obezbeđuje neophodnu svežinu prostoru.

Raskošno postavljen sto za ručavanje je svoje mesto pronašao u blizini jednostavnog  šanka. Kožna garnitura u kombinaciji sa belim dvosedom u funkciji je malog udobnog salona. Monohromnost prostora dopunjavaju tirkizni elementi u vidu staklenog reljefa koji je specijalno projektovan i izrađen u radionici dizajnerskog tima “Quadro design”.

Sto za ručavanje

Voda je poslužila kao inspiracija u izboru i oblikovanju materijala za osvetljenje u svim prostorijama ove kuće: kombinacija peskarenog metala i fuzionisanog stakla ručne izrade. Pločice na podu iz kolekcije “Quantum” odlično su uklopljene sa nežnom bež bojom “San Markovih” zidova.

Tekst i dizajn fotografije: Svetlana Milić
Foto: Predrag Uzelac
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.