Orijentalno uređenje doma

by | 28 februara, 2018
Uređenje stana - indijski stil

Među mnogobrojnim stilovima za uređenje enterijera, ističe se i orijentalni stil, koji pobuđuje pažnju svojom jedinstvenošću i originalnošću. Orijentalno uređenje čini dom interesantnijim i izazovnijim, a za ugođaj je dovoljno uneti nekoliko detalja, koji će začiniti kompletan prostor.

Orijentalno uređenje

Jednostavnim zahvatima u domu stvorićete nove, orijentalne ugođaje. Jedan od takvih zahvata je intervencija na štokovima pregradnih, nenosivih zidova. Uobičajene pravougaone štokove preoblikujte u zaobljene s lučnim otvorom.

Ukoliko funkcionalnost doma dopušta, uklonite vrata i povežite neke prostorije. Kako biste pojačali dojam, novoformirani štok obojite u naglašeniju boju, koja će se uklopiti s postojećim bojama enterijera.

Indijski stil u kući

Spavaću sobu pretvorite u orijentalnu oazu doma. Bračni krevet s raskošnim prekrivačem i obiljem jastučića, od finih svilenih materijala, stvoriće specifične orijentalne ugođaje.

Apstraktni biljni ornamenti, kao i diskretna rasveta lampiona i lustera, pojačaće ugođaje. Kombinacijom zagasitih, ali prefinjenih boja, poput nijansi zelene, plave i crvene, stvorićete ugodnu i intimnu atmosferu u sobi.

Raskošni orijentalni tepisi

Prekrasni orijentalni tepisi, poznati po kvalitetu izrade, raskošnom ručnom radu i trajnosti, odlično će se uklopiti u orijentalno uređenje doma.

Ovakav tepih je idealno smestiti u dnevni boravak ispod klub stolića, gde će vizualno privući pažnju ili ispod trpezarijskog stola. Prostorije poput hodnika i predsoblja, takođe su odlične za smeštaj orijentalnih podnih prostirki.

Ovakvi raskošni tepisi se uklapaju i u druge stilove uređenja te će svojim prisustvom krasiti svaki prostor.

Orijentalne tapete

Dekorativne tkanine kao i zidne tapete s orijentalnim temama uspešno će kreirati željeni orijentalni ambijent. Inspiraciju možete dobiti i gledajući emisije o orijentalnim zemljama u kojima se ističu vrednosti njihovih rukotvorina i ambijenata u kojima ljudi žive. Uz malo kreativnosti i maštovitosti i vaš dom može imati duh Orijenta, u kome ćete uživati i vi i vaši gosti!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.