osvežavanje enterijera
31.10.2022 Dizajn

Osvežavanje enterijera: Kako obnoviti stan dekorom?

Ponekad želite da napravite promene ne samo u svom životu, već i u kući, jer tamo provodimo više od polovine svog vremena. Ali kako osvežiti enterijer za samo nekoliko dana i bez mnogo ulaganja? Naravno, dekor neće zameniti potpuno renoviranje, ali uz njegovu pomoć možete transformisati sobu, pa i čitav stan.

Osvežavanje enterijera uz pomoć dekora

 

Rašćistite prostor

Za početak, svaki dizajner enterijera sklon je da klijentima peporuči da raskrče prostor. Sve nepotrebne stvari sklonite, poklonite, stavite u prostore za odlaganje ili pobacajte. Višak stvari daje osećaj skučenosti, neurednosti i bitno narušava svaki enterijer.

Ovo veliko spremanje možete iskoristiti i da obnovite dekor: posklanjajte sve što je irelevantno il vam se više ne dopada. Zamenite to kutijama u odgovarajućem stilu koje će poslužiti i kao ukras i kao prostor za odlaganje.

Promenite luster

Kupite ili napravite sopstveni novi abažur i zamenite sijalice jarkim, ali neutralnim svetlom.

 

Dodajte još svetla

Često u sobama postoji jedan izvor svetlosti – luster u centru. Za udobnost i atmosferu dodajte još jednu podnu lampu pored kreveta ili venac sa toplim belim svetlom. Da, venci nisu rezervisani samo za Božić!

 

Slike

Umesto standardnih postera, kupite platno, sintetičku četku i akrilne boje u umetničkoj radnji. Ne morate da crtate kao Botičeli. Nacrtajte apstrakciju ili motivacionu frazu – ovo je sada moderno. Na kraju, dodajte zlatni potal na sliku. Ili, jednostavno, posetite neku od robnih kuća i izaberite nešto iz njihove ponude.

 

Ukradite ideju

Gledajte blogove, časopise, razvijajte zapažanje! Vremenom ćete početi da shvatate: šta je lepo, a šta neukusno. Kupite dekor koji će transformisati vaš prostor na bolje. I mali trik: uvek možete pronaći budžetski analog skupih dizajnerskih predmeta.

 

Sklonite žice

Aljkavost podstiču i  žice od opreme. Pokušajte da ih sredite, uvijete i sakrijete maksimalno. Samo ne u plastičnom kablovskom kanalu! Oni koji se ne mogu ukloniti mogu se obojiti u boju zidova ili pretvoriti u vrhunac enterijera postavljanjem zanimljivog ornamenta.

 
FalowtheFlow/gettyimagesplus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije