Poigrajte se prugama

by | 25 oktobra, 2017

Kućni tekstil i aksesoari za dom nikada ne zaostaju za modnim trendovima, pa ako želite da budete in, pravo je vreme da unesete pruge u svoj dom. Dekorisanje prugama nije toliko teško kao što mislite. Naime, možete ih koristiti bukvalno svuda – na podovima, zidovima, nameštaju…

Optička varka, iluzija i štraftice definitivno su pojmovi koji spadaju u isti kontekst. Pruge mogu vizuelno da povećaju ili da smanje prostor, i veoma su dobre kada je potrebno uneti više energije u njega. Vertikalnim linijama možete se poigrati ako želite da prostor izgleda više, dok će ga horizontalne učiniti vizuelno širim.

Igra štraftama pruža mnogobrojne mogućnosti u smislu kombinovanja njihovog smera (postavljanje horizontalno, vertikalno ili pod određenim uglom), debljine, međusobnog razmaka, boja, te eventualnih reljefnih momenata. U zavisnosti od odabrane kombinacije, postižu se različiti efekti u prostoru: elegantni i prefinjeni, ili razigrani i otkačeni. Prugice svoje mesto redovno nalaze i u luksuznim, stilskim enterijerima.

Foto: Thinkstock

Prugasto tapacirana sedeća garnitura može da bude osveženje u dnevnom boravku ili na terasi. Kako su štrafte vrlo dominantan motiv (osim ako nisu u svetlim tonovima i potpuno diskretne), potrebno ih je pažljivo kombinovati s ostalim elementima u enterijeru. Ovakvu garnituru nikada nemojte stavljati na tepih izraženih šara i uzoraka, niti uza zid naglašen šarenom tapetom – da bi bila u prvom planu, sve oko nje treba da bude jednobojno, u tonu prugica.

Dekorisanje jastucima jeftin je i jednostavan način uključivanja ovakvog dizajna u dnevni boravak ili neku drugu prostoriju. Probajte s različitim kombinacijama pruga i boja ili – ako želite čist,

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.