Pravi put do dizajnera enterijera

by | November 1, 2021

Kako je nastala škola Interior Design Academy?

Kornelia Božir, osnivač škole, rođena je u Srbiji, gde je završila i fakultet, i 2007. godine počela sa radom kao dizajner enterijera. Radila je sa klijentima iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Nemačke, a 2012. godine se preselila u Veliku Britaniju gde je nastavila sa radom. Kako bi stekla što više znanja i iskustva, nekoliko godna je radila za engleske firme i usput završavala brojne kurseve i škole iz oblasti dizajna enterijera. 2017. godine je odlučila da osnuje firmu i nastavi svoju karijeru kao freelance dizajner. Pre godinu dana je rešila da svoje znanje i iskustvo da podeli s drugima, i tako je počela sa pisanjem kurseva. Želela je da kursevi budu na raspolaganju velikom broju ljudi zbog čega je dala da se njen materijal prevede na više jezika. Istovremeno, da bi studentima pružila najbolje, rešila je da osnuje svoj tim koji će biti sastavljen od profesionalaca iz celog sveta. Tako sam i ja ušla u tim. Moje ime je Romana Dević, u vode dizajna enterijera uplovila sam pre 4 godine, radim u svom studiju u Novom Sadu. Radujem se što ću biti tutor polaznicima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ono što polaznici mogu očekivati od mene jesu potpuna posvećenost i podrška u toku pohađanja kursa. Veoma se radujem početku.

Na kojim jezicima su kursevi na raspolaganju?

Trenutno na srpskom, engleskom, španskom, mađarskom, poljskom, grčkom, italijanskom. Uskoro ćemo ponudi kurseve i na nemačkom, francuskom, rumunskom jeziku. Svaki student dobija engleski materijal pre same kupovine kursa. To znači da student ima priliku da uči i na svom i na engleskom jeziku istovremeno (ako želi naravno).

Koji su sve kursevi ponuđeni budućim polaznicima?

Trenutno imamo tri online kursa. Prvi je: Osnove dizajna enterijera, drugi je Home Staging, a treći je Dizajn kuhinja, kupatila i spavaćih soba. Svaki kurs ima minimum 18, a maximum 22 modula. Svaki student dobija svog mentora (nastavnika) koji mu je na raspolaganju, ukoliko ima bilo kakva pitanja ili poteškoča. Student dobija pristup jednom modulu, gde će naći tekst, video, primere i na kraju modula vežbu (domaći zadatak). Nakon što je domaći zadatak završen, nastavnik ga pregleda i daje svoje mišljenje studentu. Ukoliko je student savladao gradivo, dobija pristup sledećem modulu. Nastavnik je na raspolaganju i za video razgovor, ukoliko student oseti potrebu za tim. Nakon poslednjeg modula, student dobija akreditovanu diplomu iz Velike Britanije, koja je prihvaćena u celom svetu.

Koliko traje jedan kurs?

Sve zavisi od toga koliko student ima vremena za učenje. Mislimo da je realno između 6-12 meseci, ali ukoliko student ima potrebu za više vremena, ni to nije problem. Posebno bismo naglasili da je start fleksibilan, odnosno da s kursom može da se počne u bilo kom momentu.

Kakvu diplomu dobijaju studenti na kraju kursa?

Svaki kurs prolazi kroz ozbiljnu proveru kvaliteta koju obavlja CPD kompanija u Velikoj Britaniji, koja odlučuje o akreditaciji. Tako je svaki naš kurs prošao kroz tu proveru, i svakom je dodeljen ‘akreditovan’ status. Iz tog razloga imamo mogućnost da svakome ko završi našu školu dodelimo CPD Akreditovani Certificat.

U zavisnosti od kursa koji student završava, dodeljuju se diplome:

  1. Sertifikovan dizajner enterijera
  2. Sertifikovan Home Stager
  3. Sertifikovani dizajner kuhinja, kupatila i spavaćih soba.

Više informacija na:

https://id-ac.co.uk/

[email protected]