Prednosti minimalistističkog uređenja doma

by | February 9, 2017

Čak i ako niste pristalica minimalističkog uređenja enterijera, pogled na prednosti ovakvog modela uređenja vašeg doma verovatno će vas trenutno učiniti ljubiteljem minimalizma.

Manji vizuelni stres
Pretrpanost je oblik vizuelne distrakcije, što znači da nam svi detalji u vidnom polju barem malo odvlače pažnju. Što je manje stvari, manji je i stres koji osećamo usled ovakve distrakcije. Minimalistički uređen dom je, dakle, umirujući.

Dopadljivo za više različitih ukusa
Pokušajte na trenutak zamisliti enterijer ispunjen brojnim elementima i enterijer minimalistički uređenog doma. Ovim drugim dominira prostor u kojem se ističu detalji i lepota određenih umetnina ili komada namještaja, te su dopadljiviji većini nas. Vaš dom, dakle, na ovaj način možete učiniti dopadljivim većini osoba koje u njemu borave.

Lakoća čišćenja
Veliki broj elemenata u enterijeru vrlo je zahtevno redovno čistiti, odnosno usisavati. Što više stvari imate, više stvari morate održavati čistim. Zamislite sada koliko je zapravo praktično i lako održavati praznu sobu u odnosu na neku sa pedesetak stvari u njoj. Ovo je naravno ekstreman primer, jer svakako da nije preporučljivo imati potpuno prazan enterijer, ali je ilustracija razlike između ova dva modela.

Enterijer.ba