Šarm narandžaste boje

by | 24 aprila, 2014
Narandžasta boja

Tople boje zidova, nameštaja i detalja sa pažljivo osmišljenim osvetljenjem čine enterijer u kojem struji energija, stvarajući vedar, udoban i inspirativan dom.

Jarke nijanse boja ističu dizajn. U ovom slučaju to je jednostavna forma lustera od stakla koju naglašava boja. Ovakav element upotpunjuje enterijer i može da dominira prostorom. Novolux nudi veliki izbor lampi i lustera modernog dizajna.

Narandžasto slika 1

Izbor boja pri uređenju stana zahteva ukus i iskustvo, a poželjna je i spremnost na eksperimentisanje. Kombinujte nijanse crvene, žute i narandžaste sa belom, varirajte njihove tonove po sobi. Možete, recimo, omiljenom bojom ofarbati zidove, a ukrasi i detalji neka budu u njenoj svetlijoj nijansi. Na fotografiji gore vide se Luminarc tanjiri, Graphic flowers (Novolux), koji korespondiraju sa bojom celokupnog enterijera.

Narandžasto slika 2

Ako želite toplinu bez previše boja, kombinujte narandžaste nijanse s neutralnim bojama: sivom ili belom, kao što je urađeno na primeru Delta oranžne (Gorenje) kuhinje na fotografiji gore. Frontalni delovi kuhinje, ploče i zidovi u zanimljivom su kolorističkom skladu.

Narandžasto slika 3

Pri uređenju prvo odlučite koja će boja ili element enterijera biti nosilac sistema boja. To može biti kauč, boja zida, tepih, element kuhinje ili zanimljiva fotelja Wod’s presvučena šarenim mebl štofom.

Narandžasto slika 4

Na fotografiji gore je moderna providna rolo zavesa sa narandžastim rubom i vertikalnim žutim, lila i narandžastim prugama (Lesezi rollo, Trend). Ovaj savremeni mehanizam povlačenja i transparentni materijal zavese pogodni su za prostore kojima je potrebno više prirodne svetlosti.

Narandžasto slika 5

Tepih u kombinaciji crvene, narandžaste i bele boje iz Tepih Centra stvoriće toplu i ugodnu atmosferu. Ukoliko ste spremni na “vesele” boje i neuobičajene kombinacije, preporučujemo vam upravo ovo rešenje za vaš dom.

Tekst: dia Sonja Brstina
Foto: Dreamstime, PR fotografije
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.