Stepenište u funkciji skladišnog prostora

by | June 21, 2018
Stepenište u funkciji skladišnog prostora

Često neiskorišćen deo ispod stepenica može biti pretvoren u funkcionalan i praktičan skladišni prostor, pa i zasebnu prostoriju, ugradnjom polica, fioka i plakara.

Predstavljamo vam nekoliko predloga kako da ovu ideju uspešno primenite u svom domu.

U ovom slučaju zid ispod stepeništa iskorišćen je kao skladišna jedinica na veoma neobičan način.

Stepenište Stepenište slika2

Iza vrata ispod stepenica skriveno je mnoštvo fioka koje obezbeđuju dosta prostora za odlaganje stvari. Ovo je odlično rešenje za sve one koji žele red u svom hodniku.

Prostor ispod stepeništa može se efikasno iskoristiti i na drugačiji način.

Na primer, ovde je on dovoljno velik da u njega stane televizor ili još nameštaja. Iako je reč o nešto drugačijoj vrsti skladišnog prostora, to ne znači da je on manje praktičan.

PROČITAJTE I… Stepenište kao efikasan ukras prostora

Stepenište slika3

Prostor ispod ovog stepeništa je veličine jedne zasebne prostorije, pa je prava šteta ne iskoristiti ga. Iako nije dovoljno velik za dnevni boravak, možete ga obložiti staklom i pretvoriti u kućnu vinariju.

Ako se stepenište nalazi u sastavu dnevne sobe, prostor ispod veoma lako možete uklopiti u njen dekor ugradnjom polica za knjige, televizor, kućni bioskop i sl.

Fioke su takođe veoma praktično rešenje koje možete primeniti za prostor ispod stepenica.

Što više fioka imate, to će vam biti lakše da organizujete i sortirate sve predmete koje želite da odložite u njih.

Stepenište slika4

U zavisnosti od strukture i dizajna stepeništa, prostor ispod njega može se različito iskoristiti. Određeni tip stepenica omogućava vam da stvorite lep i udoban kutak za odmor, a za to su vam potrebni samo jedna klupa i nekoliko jastuka. Prostor ispod klupe pri tome takođe možete iskoristiti za odlaganje stvari.

Dodavanjem polica i ormana, prostor ispod stepeništa možete uspešno pretvoriti i u kućnu kancelariju. Uz dobar radni sto i udobnu stolicu, biće to jedan izuzetno prijatan radni kutak.

Stepenište slika5

Kao što se može primetiti, deo ispod stepeništa često se koristi za kućnu vinariju.

Ovaj primer zasniva se na istom konceptu, ali smo dobili nešto više od obične prostorije za čuvanje boca probranog pića – zapravo izuzetno lep bar sa mnoštvom polica i skladišnog prostora koji se sjajno uklapa u dekor dnevnog boravka.

Izvor: homedit.com

SLIČNE TEKSTOVE NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs