Uređenje stanova za mušku populaciju

by | May 7, 2018

Kada se govori o uređenju stanova za mušku populaciju misli se prvenstveno na sve one enterijere gde muškarci žive sami. Najveća pažnja usmerena je na izbor omiljenih boja, stilova i odgovarajućeg nameštaja.

Iako je stvar uređenja uvek veoma individualna, postoji nekoliko stavki koje su zajedničke većini pripadnika jačeg pola.

Uređenje “muškog” stana

Svedene boje
Retki su muškarci koji će za svoj enterijer izabrati pink, žutu, narandžastu ili kombinaciju nekoliko vedrih boja. Nije nemoguće učiniti da one u enterijeru izgledaju zanimljivo i pritom nimalo ženstveno, ali većina se danas odlučuje za tonove koji su provereni i boje o čijim se kombinacijama ne mora baš mnogo razmišljati. To su svakako bela, crna, plava, siva, smeđa, krem sa ponekim detaljem u crvenoj, ljubičastoj ili narandžastoj, sve u zavisnosti od želja.
Kada se odlučuju o osnovnoj boji za svoj životni prostor, većina uvek započinje crnom kao osnovom, a onda dodaje još jedan, eventualno dva tona kako bi se donekle postiglo da celokupan enterijer ne izgleda previše mračno.

PROČITAJTE I… Uređenje doma: Jednostavnost i elegancija


Otvoreni plan
Studije pokazuju da je u uređenju i opremanju domova muškarcima više bitno telesno nego vizuelno doživljavanje prostora. Upravo iz tog razloga oni preferiraju otvorene, prostrane ambijente, nesputanost i udobnost. Dok žene vole ušuškanost i mnoštvo detalja, muškarcima je najbitnije kvalitetno odmaranje u prostoru koji odaberu kao svoj. Dom bez mnogo pretrpanosti, zidova i pregrada je muški dom iz snova.

SAZNAJTE I… Zašto treba da birate veće komade nameštaja?
Ravne linije i jednostavni materijali
Ravne, jednostavne i čiste linije glavna su odlika nameštaja koji muškarci biraju za svoj dom. Oni preferiraju svedenost i komade koji se ističu u enterijeru. Uvek će radije prihvatiti jednu sofu i jednu fotelju, nego ugaonu garnituru s nekoliko taburea. Kod izbora materijala prednost daju metalu, staklu i kamenu, koji za razliku od drveta, na primer, u domu stvaraju hladnu, elegantnu i sofisticiranu atmosferu.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs