Zašto ova super-šolja vredi 200$?

by | 18 juna, 2014
Vesil šolja

Vašington — Bilo je potrebno sedam godina da startap firma „Mark uan“ razvije svoj veliki proizvod – pametnu super-šolju Vesil (Vessyl), koja će koštati 200 dolara.

Kako prenose američki mediji, reč je o šolji zapremine 13 unci (0,38 litara) koja se napaja baterijom, a ima omogućenu blutut vezu i smartfon sinhronizaciju.

Vesil šolja slika2

Vesil šolja slika2

Ova šolja, nalik termosu, radi po sledećem principu: napunite je bilo kojim napitkom i ona će vam na displeju vrlo precizno pokazati šta pijete. Redakcija američkog portala Verdž testirala je šolju sa nekoliko desetina različitih napitaka, i Vesil je bez izusetka svaki put pogodio tačno o kojem je piću reč. Šolja čak uspeva da razlikuje energetska pića veoma sličnog ukusa.

Vesil šolja slika3

Vesil šolja slika3

Tvorci Vesila objašnjavaju da je svrha njihovog proizvoda da podseti zaboravne ljude šta ustvari piju. Ova pametna šolja istovremeno meri šećer, proteine, kalorije, masti i kofein, a prati i hidrataciju. Može čak i da utvrdi razliku u kofeinu između jake i slabe kafe, ili da izračuna hranjivu vrednost domaćeg šejka.

Vesil šolja slika4

Vesil šolja slika4

Džastin Li, suosnivač i izvršni direktor „Mark uana“, kaže da je veoma važno pratiti ono što unosimo u sebe, te da su zato razvili proizvod koji zapravo predstavlja „senzor koji momentalno može da analizira hranjivu vrednost napitka, i to na molekularnom nivou“.

Vesil šolja slika5

Vesil šolja slika5

Vesil će se tek sledeće godine pojaviti u slobodnoj prodaji, i to po ceni od 199 dolara, ali ovu pametnu šolju već danas možete poručiti putem interneta po upola nižoj ceni.

Pogledaj kao izgleda pametna super-šolja Vesil:

Izvor: b92.net
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.