Žiri Bravacasa Design Awards 2015

by | September 29, 2015

Žiri BravaCasa Design Awardsa koji će ove godine deliti nagrade biće u sledećem sastavu:

Aleksandar Popović

aleksandar popovic

Aleksandar Popović je rođen 1979. godine, završio je Arhitektonski fakultet u Nišu, odsek Arhitektura. Glavni je arhitekta i koordinator projekta serijala Radna akcija. Radio je na projektovanju, dizajnu i izvođenju brojnih projekata a dobitnik je i velikog broja nagrada: Studentski konkurs, I nagrada, Remodelacija slobodnog prostora u Nišu, 2001; Salon urbanizma, III nagrada za remodelaciju slobodnog prostora u Nišu, 2001; konkurs – Veliko Gradište, Urbanističko- arhitektonsko rešenje priobalnog pojasa Srebrnog jezera, 2005; konkurs – Kragujevac, I, II, III nagrada za urbanističko- arhitektonsko rešenje triju gradskih fontana, 2006; I nagrada za urbanističko- arhitektonsko rešenje stare čaršije u Aranđelovcu, 2006; Međunarodni konkurs – Novi Pazar, II nagrada za urbanističko- arhitektonsko rešenje centralne zone Novog Pazara, 2006; I nagrada za idejni projekat ulice G. Dimitrov i gradskog keja u Bosilegradu, 2007. 2014. godine dizajnirao je statuu za Bravacasa Design Awards.

Aleksandar Šavikin

Aleksandar Savikin

Aleksandar Šavikin, inženjer arhitekture, diplomirao je u Beogradu 1999. godine. Od 1999. godine do 2006. godine radi kao samostalni arhitekta. Od 2006. godine do 2012. godine zaposlen je u Top Level d.o.o. na realizaciji svojih autorskih stambeno-poslovnih objekata na Dedinju. 2012. godine osniva arhitektonski biro “Studio Šavikin”. Karakteristike projekata iz “radionice” su povezanost objekata sa okolinom, sveobuhvatna studija detalja i naklonost prema materijalizaciji objekata i unutrašnjim prostorima. U petnaest godina profesionalne prakse radio je na: stambenim zgradama, poslovnim zgradama, porodičnim kućama, hotelima, muzejima, mikro urbanizamu i dizajnu enterijera. Sa velikim entuzijazmom nastavlja svoju potragu za znanjem želeći da uvek budu drugačiji i uzbudljiviji.

Aleksandar Osei-Lartey

Aleksandar Iartei

Aleksandar Osei-Lartey rođen je u Novom Sadu 1978. godine, gde je na Fakultetu Tehničkih nauka završio master studije iz oblasti arhitekture. Projektovanjem i dizajnom počeo je da se bavi 1999.godine, a 2005. godine osniva arhiterktonski studio “Synthesis Quatro”. U toku petnaest godina profesionalnog rada radio je na više od 400 projekata: dizajn enterijera i eksterijera, projektovanja stambenih jedinica, hotela, muzeja, rezidencija itd. Od pokretanja kompanije vođen je vizijom jedinstvenih ideja, jedinstvenog dizajna sa krajnjim ciljem da zadovolji potrebe i želje svih investitora, stavljajući akcenat na funkcionalnost. Dobitnik je priznanja časopisa”Kuca Stil” 2008.god. za 10 najboljih enteriijera, nagrade Rigips Saint Gobain 2009. godine za najperspektivniji mladi tim arhitekata u Srbiji, kao i nagrade za najlepši enterijer BravaCasa Design Awards 2014. I dalje teži za konstantnim usavršavanjem znanja kroz različite projekte praćenjem svetskih trendova iz oblasti dzajna I projektovanja.

Andreja Buđevac

bravacasa

Andreja Buđevac, rođen je u Nišu 1988. godine, i predstavlja trežu generaciju arhitekata iz porodice Buđevac. Maturirao je u školi nadomak Njujorka, nakon čega odlazi u Beograd i tamo diplomira na arhitektonskom fakultetu 2011. godine. U Njujork odlazi odmah nakon diplomiranja ali se vraća u Niš gde danas živi i radi. Zajedno sa ocem Sašom i još dvoje arhitekata u birou Arhitektura Buđevac širi svoje delovanje u polju arhitekture i dizajna. Zadnjih godina potpisuje mnoge enterijere publikovane u internacionalnim knjigama i časopisima: Mexico Design-Meksiko, Revista Decor-Brazil, ID+C-Kina, Hiše-Slovenija, Bravacasa Srbija i drugim. Dobitnik je priznanja na internacionalnom kongresu “Month of Design Ljubljana” za enterijer kafeterije “Stock Coffee” 2014. godine, gde drži predavanje sa temom “Najbolji enterijeri jugoistočne Evrope”. Iste godine dobija nagradu “Bravacasa Design Awards” za najbolji enterijer u kategoriji do 75m² .

STUDIO FLUID

Portret - Studio S Nevena Pivic

Nevena Pivić

Studio Fluid Arhitektura osnovao je arhitekta Đorđe Gec 2006. godine u Beogradu. Od tada pa do 2014. godine, ovaj tim čine o arhitekta Đorđe Gec, Nevena Pivić, Vanja Otašević, Zorana Vasić, Tijana Vitomir.

Vanja Otasevic

Vanja Otašević

2015 godine firma nastavlja sa radom pod nazivom Studio Fluid, u sastavu Nevena Pivić, Vanja Otašević, Zorana Vasić i Tijana Vitomir.

Tijana Vitomir

Tijana Vitomir

Naš pristup zasnovan je na tome da istražimo sve aspekte i specifičnosti projekata u potrazi za originalnim rešenjima, bez obzira na veličinu i tip projekta. Karakter svakog projekta je ono sto stvara arhitekturu i osnov je za stvaranje estetske slike.

Zorana Vasic

Zorana Vasić

Prepoznatljiv stil i logika projektovanja jasno se vide u svakom našem projektu. U želji da pronađemo jedinstveno i funcionalno rešenje, smatramo da je od posebne važnosti komunikacija sa klijentima i razumevanje njihovih potreba.

STUDIO S

Portret - Studio S

Oliver Stanković i Dragana Stevanović

Studio S čine arhitekte Dragana Stevanović i Oliver Stanković. Dragana Stevanović, rođena u Užicu, završila je Arhitektonski fakultet u Beogradu, član je ULUPUDS-a, i samostalni umetnik od 2003. U periodu 2010–2013. radila je na više projekata u Sočiju u Rusiji.

Oliver Stanković, rođen je u Kraljevu, diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Član je ULUPUDS-a, samostalni umetnik. Radio je u Alžiru, Izraelu, Ukrajini i Rusiji. Zajedno osnovaju atelje Studio S 1999. godine. Projekti i objekti ateljea Studio S: Centralni trg u Požegi, 1998, 1. nagrada; blokovi 25 i 26 u N. Beogradu, 3. nagrada (sa V. i B. Pjanić); dva centralna bloka u G. Milanovcu, 1999, ravn. 1. nagrada (sa V. i B. Pjanić); dentralni trg u Užicu, 1999, ravn. 3. nagrada; centralni trg u Šapcu, 2000, 2. nagrada; kuća, T. Dukina, Beograd; kuća u Železniku; kuća na Zvezdari; stamb. zgrada Skver Bubanj u Kragujevcu, 1. nagrada. Enterijeri: kompleks Karijatide, Beograd; penthaus, N. Beograd; poslovni prostor RM–Dedinje, Beograd; Kompanija RM. N. Beograd; enterijer zgrade suda, Nemanjina 9, Beograd; enterijer ateljea Studio S, Beograd. Priznanja: Plaketa ULUPUDS-a Salon arhitekture 1998. 2002; NIN-ov izbor 10 najboljih realizacija u 2003. 2005. 2006. 2012; Godišnja nagrada ULUPUDS-a za 2002. 2005. 2010. 2011. 2012; Nagrada Aleksandar Šaletić 2007; Nagrada Salona arhitekture za ENTERIJER 2012; Plaketa 5. Salona pejzažne arhitekture, 2013; Nagrada organizacije Saveza arhitekata Rusije u 2 kategorije – ARHRAZREZ u Sočiju 2013; Nagrada u kategoriji – Urbanističke realizacijenа 19. Salonu arhitekture Novog Sada2014; Nagrada časopisa BRAVACASA za poslovni enterijer Studio S, 2014.

Dr Nenad Šekularac

Nenad Sekularac

Dr Nenad Šekularac, dipl. Inž. arhitekture, rođen je u Beogradu 1966. godine. Diprlomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1990, magistarski rad odbranio je 1998. a doktorsku disertaciju 2010. Zaposlen je kao vanredni profesor na Departmanu za arhitektonske tehnologije. Učesnik je velikog broja arhitektonskih konkursa, i dobitnik priznanja za arhitektonska rešenja i projekte konstrukcija. Autor je velikog broja konstrukcija izvedenih objekata, rekonstrukcija i sanacija objekata u zemlji i inostranstvu, od kojih su pojedini od izuzetnog značaja i pod zaštitom UNESKO-а. Oženjen je i otac dve odrasle kćerke.