5 mirisnih cvetova za vašu baštu

by | 14 jula, 2013
Bašta

Bilo da je buket cveća ili samo jedna stabljika vešto postavljena u staklenu vazu, ništa ne osvežava sobu kao sveže rezano cveće. Atraktivno cveće ne mora da ima prijatan miris ili bilo kakav miris uopšte. Dakle, ako želite malo aromaterapije sa svojim cvećem, onda ćete morati da imate neko znanje o popularnom sveže rezanom cveću.

Bašta

Na primer, suncokreti iako su izuzetne boje i oblika, ne odaju neki miris. Neke vrste orijentalnih ljiljana imaju tako intenzivan miris, na koji se mnogi ljudi žale, dobijaju jake  glavobolje kada su ublizini njih. Evo nekoliko primera sa kojima možete postići odličan balans lepote i mirisa.

Ljiljani Ljiljani

Zumbul raste iz lukovice i dolazi u velikoj paleti boja, a njegov miris je malo sladunjav, sličan lavandi.

Zumbuli Zumbuli

Lavanda je višegodišnja biljka koja ima prelepo ljubičaste cvetove, koji traju dugo vremena, a miris je karakterističan i ima smirujuć efekat.

Lavanda Lavanda

Jorgovan je žbunasta biljka koja na krajevima grančica ima cvati koje mogu biti bele ili ljubičaste boje. Miris je blag i sladak i veoma kratkotrajan.

Jorgovan Jorgovan

Božur je cvetnica koja ima prelepe velike cvetove raznih boja, a miris mu je svež i pomalo vuče na miris limuna.

Božur Božur

Ruže su cveće koje raste kao žun i kao puzavica i jedno je od najpopularnijeg rezanog cveća. Naravno moderne sorte nemaju miris, ali stare imaju tipičan miris slatkoće i mošusa.

Ruže Ruže

Izvor: blissfullydomestic.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.