Čudesna bašta u Dubaiju

by | 8 avgusta, 2013
Čudesna bašta u Dubaiju

Ova čudesna bašta je najveća na svetu i svakako ima impresivan pejzažni dizajn koji će vas ostaviti bez daha. Posađeno je preko 45 miliona cvetova u zapanjujuće kreativnim aranžmanima.

Čudesna bašta u Dubaiju Čudesna bašta u Dubaiju

Raznovrsnost boja je gde god da se pogleda, na svim različitim spratovima i nivoima, a postoje i lukovi koji imaju oblik srca koji simboliše romantični prolaz za zaljubljene.

U ovom remek delu možete pronaći najrazličitije cveće, od onog najobičnijeg do onog koje se može pronaći samo u džunglama Azije i Južne Amerike.

Čudesna bašta u Dubaiju Čudesna bašta u Dubaiju

Svaki deo bašte ima posebnan vertikalni i horizontalni pejzažni dizajn od prolaza u obliku luka, šarenih staza koje su pokrivene malim kišobranima kako bi se dobila senka, fontane, stara kola napunjena cvećem i mnogi drugi neverovatni dizajni.

Čudesna bašta u DubaijuČudesna bašta u Dubaiju

Gajenje bašte u sred pustinje svakako nije lak posao, ali tim botaničara, baštovana i zaštitara iz celog sveta je pokazala svetu sasvim suprotno. Napravili su veoma progresivnu baštu u sred velike pustinje.

Čudesna bašta u Dubaiju Čudesna bašta u Dubaiju

Napravljene su mnoge atrakcije kao i mnogi objekti, parking, sedeći delovi, soba za molitvu, toaleti, kiosci, vozila za hendikepirane, prodavnice, kao i prostor za obezbeđenje i prvu pomoć. Bašta ima ugrađen ekološki sistem za zalivanje koji dovodi vlagu veoma efikasno.

Čudesna bašta u Dubaiju Čudesna bašta u Dubaiju

Izvor: architectureartdesigns.com
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.