Cveće na balkonu
21.10.2013 Eksterijer

Neodoljive ideje za dizajn vašeg balkona

Balkoni i terase po gradovima i soliterima uglavnom su zapušteni, služe za sakupljanje starih stvari, držanje bicikla, zimnice. Ako vam nedostaje malo prirode i spokoja u životu, balkon je pravo mesto da udovoljite svojim željama.

Balkoni su različitih veličina i oblika, ali svaki se može urediti tako da na njemu bude mesta za sedenje, za biljke i cveće, i još poneku dekoracaju.

Neki balkoni su zaista mali, a ako vam se dopada takav, inspiraciju potražite u Parizu, koji je poznat po malim balkonima.

Mali balkon

Većina terasa ima plafon od betona, ali to ne mora značiti da vi morate da ga gledate. Jednostavnim materijalom možete prekriti taj beton i učiniti svoj prostor prijatnijim.

Uske a dugačke terase su odlične da na njima postavite više mesta za sedenje i tako napravite mali kutak za druženje ili čitanje.

Viseći kontejneri su odličan izbor za male terase, oni štede prostor a ukoliko su odlično dizajnirani dodaju i stil vašoj terasi.

Viseće žardinjere

Ako vam je terasa dovoljno prostrana možete na nju staviti čak i krevet sa baldahinom i oko njega postaviti različito bilje, koje će vam pružiti uživanje tokom dnevnog odmora.

Suncobrani su takođe odlična zaštita od sunca i kiše, samo proverite da li je dovoljno otporan na vetar kako ne biste morali ići po njega na ulicu.

Baldahin na terasi Suncobran za sunčane dane

Čiste zavese su odlične za spoljne prostore, one daju tropski izgled i odlično idu u kombinaciji sa pletenim nameštajem i tropskim biljkama.

Za velike terase odlična je ideja da se napravi sedeći prostor koji će uvek biti tu i koji možete ukrasiti različitim jastucima i dodacima.

Sedeći prostor na terasi Nameštaj od ratana

Kada uređujete svoj balkon treba proveriti njegovu konstrukciju i da li je dovoljno izdržljiv da podnese vaše ideje.

Pod vašeg balkona ne mora biti od materijala koji je na njemu, danas postoje različiti drveni, gumeni i kompozitni materijali koji se lako ugrađuju i kojim ćete obogatiti svoju terasu.

Na pod možete staviti čak i tepih.

Roze balkon Sunčana terasa

Jednostavne ideju su često najbolje.

Napravite svoj balkon udobnim i on će biti vaše mesto za opuštanje i uživanje uz jutarnju kafu i doručak dok gledate izlazak sunca.

Izvor: amazinginteriordesign.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije