Prirodni bazeni bez hemije

by | April 28, 2013
Prirodni bazen sa peskom

Ugođaj šljunkovite plaže, koja vas podseća na odmor na moru ili jezeru, ili luksuzni bazen – odluka je samo vaša. Prirodni bazen se može prilagoditi svakom eksterijeru, a sve što vam je potrebno je odgovarajući prostor.

Od kraja osamdesetih godina projektanti BioNova grupe koncentrišu se na razvoj prirodnih bazena. Sedište BioNove nalazi se u Nemačkoj i nadzire svetsku mrežu partnera. Iskustva koja su stečena izgradnjom nekoliko stotina privatnih i javnih prirodnih bazena u poslednjih 25 godina i rezultati inovativnih istraživačkih projekata rezultirali su tehnološki potpuno sigurnim sistemima.

Prirodni bazen
U osnovi koncepta jeste ideja da se doživljaj prirode useli u naša dvorišta, te omogući kupanje u prirodno čistoj i zdravoj vodi i pejzaž koji podiže raspoloženje. Za filtraciju vode u ovim bazenima koriste se samo prirodni sistemi i elementi, bez bilo kakvih hemijskih sredstava. Prirodni bazen ima dva dela: deo za kupanje i deo za regeneraciju (filtraciju).
Oni mogu predstavljati jedinstvenu celinu ili biti odvojeni. U prirodnim bazenima voda se nalazi tokom cele godine. Deo za regeneraciju, koga čine mnogobrojne vodene i podvodne biljke, krasiće vaše dvorište tokom cele godine.

Prirodni bazen iz drugog ugla
Pre nego što se počne sa projektovanjem prirodnog bazena, investitor treba da donese odluke o tome kakvog će oblika biti bazen, kako će se ulaziti u njega (stepeništem, penjalicama preko doka ili postepeno plitkom šnjunkovitom plažom, gde i mala deca mogu bezbedno da borave), te da li će biti u vidu jedne celine ili će postojati odvojena regeneracija.
BioNova prirodni bazeni zastupljeni su u Evropi, Australiji, Africi, Aziji, Kanadi i SAD. Za sva tehnička pitanja tu je Hidronovaplus, kao posebno obučen partner BioNove za područje Srbije, Crne Gore i BiH.


Tags: