7 boja koje će dominirati u enterijeru 2023. godine

by | December 19, 2022
boje u enterijeru za 2023

Boje koje će dominirati u enterijeru 2023. odišu jednom zajedničkom temom: toplina. Hladnim bojama i nebojama je odzvonilo

Zelena

Rekli smo to ranije i ponovićemo to ovde: zelena ostaje popularna u našim domovima, i to je sigurna opklada – bilo da se odlučite za umirujuću žalfiju ili bledi pistaći. Pritom, budite sigurni: nijansa će ostati u moda u godinama koje dolaze.

Lepota zelene leži u tome da je neutralna i može da se kombinuje sa mnogim bojama. Možete je koristiti u dnevnoj sobi, spavaćoj, ali i kuhinji.

Lavanda

Nijanse lavande i jorgovana postaju sve popularnije među generacijom Z. Ove prašnjave nijanse ostavljaju umirujući utisak i apsolurno su pogone za trpezarije, dečije i spavaće sobe.

Narandžasta

Plamena narandžasta tu je da oživi prostor i trebalo bi je koristiti kao treću ili akcenat boju. Ova boja da je pop prizvuk svakom uređenju, a a ko vam je suviše jaka zamenite je bojom terakote.

Svetlo braon

Zaboravite sivo; braon je nova neutralna 2023. Svetlo braon, tamno braon i bež se vraćaju zbog svoje zemljanosti, što znači da nam pomažu da se povežemo obnavljajućim svojstvima prirode. Možete ih koristiti u svim prostorima od kuhinja do spavaćih soba.

Senf

Za bljesak 70-ih, pokušajte da svoje zidove preobrazite u senf boju. Ova bogata boja ima podtonove zelene i žute što je čini uravnoteženom i idealnim izborom za boju nameštaja.

Roza

Izgledi za sledeću godinu su ružičasti, prema dizajnerima enterijera – od svetlih fuksija do delikatnih, neutralnih ružičastih. Ove prelepe nijanse pričaju priču o toplini, istraživanju i važnosti brige o sebi, i savršen je primer toplih, raznovrsnih i neočekivanih neutralnih boja koje će postati sve traženije 2023. godine.

 

Puder plava

Bledo plava preplavljuje zidove, nameštaj i tkanine. Mekoća jeste u  trendu, a ova je boja donosi. Odličan je izbor za nameštaj, kao i za zidove dnevne sobe.