AKO VOLITE BELU U DOMU…

by | 19 januara, 2022

Mnogi ljudi vole potpuno beli nameštaj i detalje bele boje, koja je oduvek bila izazov za enterijeriste. Međutim, treba znati na koji način je upotrebiti i u kojoj količini, kako prostor ne bi delovao hladno i negostoljubivo.

 Jaeger, Katharina / living4media / Profimedia

Kada je reč o beloj boji, morate biti potpuno sigurni u svoj osećaj i istančanost ukusa. Što se ove boje tiče, trendovi ne postoje, ona je uvek osnovna i aktuelna, uvek početak svega i nadogradnja postojećeg. Ukoliko se opredelite za dominaciju bele u svom domu, dobro bi bilo da osmišljeni koncept provučete kroz sve prostorije, uvek prateći osnovnu ideju. Veoma je bitno da se opredelite za odgovarajući ton bele boje, koji će se pojaviti na nameštaju, zidovima i plafonima.

 

Cox, Stuart / living4media / Profimedia

DNEVNA SOBA

Dnevna soba će odlično izgledati sa belom elegantnom sofom modernog dizajna. Može biti ukrašena svedenim metalnim detaljima i presvučena štofom ili kožom. Najbolje ju je postaviti tako da bude slobodna u prostoru, kako bi delovala što „monumentalnije”. Pod ukrasite čupavim tepihom i zanimljivim niskim stočićem visokog sjaja, koji će davati fine refleksije u ambijentu. Delovaće skladno, harmonično i vrlo elegantno.

 Szczepaniak, Olaf / living4media / Profimedia

Ferrer, Emilio R. / living4media / Profimedia

TRPEZARIJA

Izaberite beli sto sa debelom profilisanom pločom i udobne stolice za sedenje u istoj boji. Celu sliku će odlično ukrasiti bele police od nekog pločastog materijala ili drveta obojenog belom bojom na koje možete postaviti brojne dekorativne element. Dizajneri enterijera se rado odlučuju i za manje bele tepihe ili stazice.

Great Stock! / living4media / Profimedia

Hausmann, José-Luis / living4media / Profimedia

RADNI KUTA K

Pri odabiru boja i materijala za radni kutak vodite računa da on predstavlja estetsku celinu kompatibilnu sa ostatkom prosotra. Bela boja je dobar izbor jer vizualno povećava prostor pa će vaš minijaturni radni kutak izigledati prostranije, ali i urednije.

Great Stock! / living4media / Profimedia

Zouev, Tanya / living4media / Profimedia

KUHINJA

Uvreženo je mišljenje da kuhinje moraju biti u toplim drvenim nijansama i zemljanim tonovima. Slobodno iskoračite iz ovakvog stereotipa i odlučite se za kuhinju u ledenobeloj boji sa primesom plave nijanse. Sve izvedite od bojenog medijapana visokog sjaja i efekat će biti više nego dobar. Jedan zid akcentujte jačim tonom, a pod obložite keramičkim pločama, imitacijom granita, blago prošaranim sivkastim detaljima. U kombinaciji sa sjajnim frontovima kuhinje delovaće moderno i izazovno.

Martyn, Rebecca / living4media / Profimedia

Gonkel/Stegeman / living4media / Profimedia

SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba u beloj boji deluje smirujuće i udobno. Mekoća belih jastuka i prekrivača doprineće osećaju ušuškanosti i sigurnosti. Sve upotpunite bogatom dekoracijom zida iza kreveta, koja će dodatno doprineti atraktivnosti ambijenta. Celu postavku ukrasite belim tabureima, plišanim jastucima i štrikanim prekrivačem.

 Great Stock! / living4media / Profimedia

 Great Stock! / living4media / Profimedia

KUPATILO

Svakako da je izbor belih keramičkih pločica veliki, i da belo kupatilo neće baš uvek delovati posebno atraktivno, zato se poslužite trikom i postavite ploču od medijapana u plavoj ili zelenoj boji koja će predstavljati odličan kontrast. Dekorišite police ponekim peškirom u jarkoj boji i prostor će delovati živopisno i nesvakidašnje.

 Möller, Cecilia / living4media / Profimedia

 Janmaat, Jeltje / living4media / Profimedia

DEČJA SOBA

Što se tiče samog dizajna enterijera dečje sobe, s belim nameštajem ne možete pogrešiti. Zahvaljujući njemu, u prvom planu biće dekoracija, detalji i tkanine, a prostorija neće izgledati haotično i pretrpano. Osim toga, nameštaj u beloj boji dete neće prerasti, kao što je to slučaj s npr. roza bojom, tako da ovakvu sobu vrlo jednostavno možete “uozbiljiti” postavljanjem tapete, a ormar, krevet ili radni sto možete zadržati.
profimedia/living4media

Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.