Baštenski nameštaj… U enterijeru!

by | 29 maja, 2018

Iako su mnogi od nas pod večitim stresom i pred sobom svakodnevno imaju gomilu obaveza, čini se da životni stil ipak postaje sve ležerniji. Polako ali sigurno gube se dosadašnja pravila i kombinuju se do juče nespojive stvari, što rezultira nastankom poptuno novih koncepcija.

Baštenski nameštaj u domu

Jedan od najprimetnijih preobražaja, kad je reč o uređenju doma, svakako je poimanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora. Ono što je do juče nazivano indoor nameštajem danas nalazimo na terasi – i obrnuto.

Ovakva koncepcija uređenja prikladna je za sve prostore, a benefit se ogleda u psihološkom osećaju boravka na otvorenom, što je posebno dobro za sve one koji nemaju kuću s baštom ili stan sa balkonom ili terasom.

Foto: Guliver/Thinkstock

Smestite trosed od ratana u dnevni boravak. Upotpunite ga foteljom iz iste linije i klub-stočićem. Izaberite tabure sa trendi pletenim uzorkom, kao i etno-tepih, a police povežite sa drvenastom bojom ratana.

PROČITAJTE I… Baštenski trendovi napolju i unutra

Ukoliko više volite izražajne boje, odaberite belu garnituru od ratana, a boje unesite pomoću dekorativnih jastučića (obavezno etno-uzorak i pletivo). Zid iza sofe ili garniture idealan je za postavljanje slika sa etno-motivima, fotografija većeg formata ili nalepnica za dekoraciju zida. Na ovaj način dobićete izvrstan prostor za uživanje.

I u radnoj zoni, koja se nalazi u dnevnom boravku, može da vlada letnja atmosfera. Dovoljno je da postavite radnu stolicu, korpu za smeće i detalje poput malih polica na zidu – od ratana.
Ukoliko želite samo manji letnji kutak u domu, uvedite foteljicu i klub-stočić od ratana. Metalni lampion sa svećama i samostojeća lampa daće poseban noćni ugođaj.

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs