BEOGRADSKI STAN OD 34 KVADRATA – KAO IZ KATALOGA

by | 7 juna, 2022
stan beograd

Transformacija više odvojenih prostorija soba u otvoren studio apartman je za ovaj stan od 34 kvadrata bila najbolje rešenje i prostor napokon diše. Osim što je hrabro uklonjena veća količina zidova koja je blokirala komunikaciju i smanjila vrlo skučen stan, PUJO.RS arhitekte su pretvorili nedostatke u prednosti i stvorili fluidni optimizovan ambijent. Na ovaj način dobijen je svetao, objedinjen prostor koji iako nema pregradnih zidova, ima jasno podeljene funkcionalne zone.

stan beograd

U dnevnoj sobi je ceo zid namenjen za odlaganje stvari. Ova soba je ujedno i spavaća, jer se sećija u nekoliko jednostavnih poteza može transformisati u udoban krevet za dvoje. Kamenosivi TV zid u dnevnoj sobi, te drveni zid iza sećije i drvo na podu su elementi kojim je prostor dodatno utopljen, a koji je fino usklađen sa geometrijskim podelama na bočnim policama.

Kuhinja i trpezarija su u novoj postavci daleko prostranije i sa velikom staklenom površinom koja ceo stan obasjava svetolšću. Kuhinja se sastoji iz dva dela – belih elemenata i drvenog kuhinjskog bloka sa ugradnim aparatima,

Ulazna zona je izdvojena od dnevnog boravka nameštajem – garderoberom i cipelarnikom. Naspram njega, nalazi se površina sa ogledalom od poda do plafona koja sakriva noseći stub i ugradni plakar i u izvesnoj meri vizuelno produbljuje prostor.

Takođe, radijator maska u toplosivom tonu između hodnika i kuhinjskih elemenata važan je detalj koji povezuje dva naizgled raznorodna prostora.

 

Celokupna površina stana deluje mnogo veća nego što jeste i vešto je adaptirana u savremen prostor otvorenog plana. Izbor boja, materijala i nameštaja je bio ključan za postizanje lepog balansa životnog prostora, pa toplosive i bež nijanse ovde dolaze u kombinaciji s prirodnim tonom drveta.

Reč je o preobražaju sa puno odličnih ideja iza koje stoje dizajnerski studio PUJO.RS.

dia Biljana Turanjanin Pujo
www.pujo.rs
saradnici:
dia Ivana Mihalić
da Andrija Todosijević
d.mast.arh. Tijana Savić
foto: Milan Marković
Milan Marković

Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.