ČAROBNA GEOMETRIJA

by | January 24, 2022

Jasne linije i oblici na zidovima, tkaninama, rasveti i detaljima koji krase naš dom učiniće da prostor izgleda harmonično i uredno.

Bauer Syndication / living4media / Profimedia

MODERNO I RAZIGRANO

Zaista, ne morate biti odlični u geometriji da biste ovladali igrom oblicima. Ako je primenite u oblasti uređenja, a pritom se, na pojedinim mestima, poigrate i jarkim bojama, rezultat će svakako biti prostor u trendu. U ovom slučaju kombinovali smo tapete iz kolekcije Circus (proizvodi Cole & son) i tepih s geometrijskim uzorkom.

Bauer Syndication / living4media / Profimedia

U DNEVNOM BORAVKU

Budući da svi sakupljamo ono što volimo, volimo i nameštaj koji uvek možemo nadograditi, ali i iznova aranžirati, u skladu sa trenutnim željama i potrebama. U ovom ”regalu poput oblakodera”, koji proizvodi Muuto, svoje mesto našle su brojne knjige, lampa, vaza i poneka manja figura.

IZUZETAK OD PRAVILA

Iako je ustaljeno pravilo koje treba poštovati da se na nameštaju i podnim oblogama nađu iste boje, kako prostor ne bi delovao haotično i prešareno, ovde to nije slučaj. Geometrijski motiv na tepihu prisutan je u bojama kojih nema na sofi.

View Pictures / living4media / Profimedia

U KUHINJI

Naravno da je poželjno da u kuhinji vlada savršeni red i da svaka stvar ima svoje mesto. To će vam omogućiti upravo kuhinjski nameštaj, sa mnoštvom otvorenih i zatvorenih polica. Ali i tu možete da pustite mašti na volju – neke police ili čak i ormariće možete napraviti od medijapana u nekim jarkim bojama, na primer u kombinaciji žute i crne.

gtres / living4media / Profimedia

ATRAKTIVNA POSTELJINA

I u spavaćoj sobi možete upotrebiti geometrijski dezen – na stazicama ili tepihu, zidovima ili posteljini i tako učiniti da prostorija deluje moderno i atraktivno.

House & Leisure / living4media / Profimedia

GEOMETRIJA UVEK POŽELJNA

Geometrijski dezen i dekoracija savršen su dodatak svakoj prostoriji, akcenat koji privlači pažnju, ali nisu dominantan ukras u domu.

House & Leisure / living4media / Profimedia


Tags: