Detalji koji gostima neće promaći

by | November 14, 2017

Spadate u društvene osobe i rado pozivate ljude na večere, proslave i druženja pa vam je iz tog razloga bitno da vaš dom izgleda lepo? Budući da, usled ubrzanog tempa života, nemamo mnogo vremena da svoj dom zaista dovedemo u vrhunsko stanje, korisno je znati šta će vaši gosti prvo primetiti kada kroče u njega. Zato smo izdvojili nekoliko saveta koji će vam pomoći da posetiocima priuštite prijatan boravak u vašem životnom prostoru.

Miris
Uređenje i dekoracije nisu prva stvar koje ljudi primete kada uđu u neki enterijer. Verovali ili ne, miris doma primarni je faktor koji ostavlja dobar utisak. Svojim čulom mirisa dobijamo mnogo važnih informacija – ono može da nas podseti na neke događaje, osobe ili situacije, upozori na opasnost ili ukaže na nešto privlačno u našoj blizini. Zato ne treba da nas iznenadi činjenica da je upravo miris bitan element doživljaja prostora u kome boravimo. I dok mi često više ni ne osetimo specifičan miris sopstvenog doma jer u njemu živimo, naši gosti će ga odmah registrovati. Ako se brinete zbog mirisa sinoćnje večere ili pak obuće u hodniku, provetrite stan i zapalite mirisne sveće – one vas mogu spasiti ako niste stigli da obavite temeljno čišćenje.

Organizovano predsoblje
Predsoblje je prvo i poslednje mesto u vašem domu koje će posetioci videti. Upravo iz tog razloga sklonite svoju garderobu, posebno onu od prethodne sezone koju niste stigli da odložite u ormar, i oslobodite vešalice za kapute i jakne vaših gostiju. Ako ne volite da vam se po stanu ili kući hoda u cipelama, pripremite papuče kao i mesto gde gosti mogu sesti dok se izuvaju.

Dobro opremljen bar
Nakon što se pozdravimo s gostima na ulazu, prva stvar koju svi uradimo jeste da ih pitamo šta će da popiju. Opskrbite se različitim vrstama pića i sokova kako biste mogli da ispunite želje svojih posetilaca, a pobrinite se i da imate dovoljno čistih čaša na raspolaganju.

Sveže cveće
Bez obzira na povod druženja, cveće je uvek poželjna dekoracija u domu. Bilo da je reč o samo jednom cvetu u vazi ili pak buketu poljskog cveća u starom loncu, ovako osveženi dnevni boravak i trpezarija delovaće prijatno i uređeno bez mnogo truda.

Urednost
Čak i ako nemate vremena za dubinsko čišćenje, uvek se možete pobrinuti da vam površine budu uredne. Nabavite ukrasne kutije s poklopcima u koje brzinski možete potrpati zalutale sitnice: upaljače, poštu, ključeve, daljinski upravljač – sve one stvari koje na prvi pogled deluju bezazleno, ali stvaraju užasan nered. Činjenica je da će se vaši gosti osećati mnogo opuštenije u pročišćenom i organizovanom prostoru.

Uredno kupatilo
Pre nego što vam gosti pokucaju na vrata, obavezno proverite u kakvom se stanju nalazi vaše kupatilo. Dakle, u njemu ne sme da bude zalutalih vlasi na ogledalu, polici, veš-mašini… Proverite da li ima dovoljno toalet papira i stavite čiste peškire za ruke. Naravno, umivaonik i WC šolja moraju da budu besprekorno čisti. Za prijatniji miris u ovoj prostoriji, obavezno nabavite raspršivač sa tajmerom.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs


Tags: