Dizajn enterijera: top trendovi u 2023.

by | December 12, 2022
dizajn enterijera

Ako ste se pitali kako da svom prostoru dodate više stila, energije i udobnosti, ovih nekoliko trendova u 2023. godini će vas sigurno inspirisati.

 

Dizajneri širom sveta su se složili da su ovo neki od top trendova u 2023. godini, a mi verujemo da lako mogu postati deo naših domova. Neki od njihovih odabira potvrđuju da se određene stvari kao što su: nijanse plave, upečatljivi tepisi i mermerne ploče u kuhinji prenose iz sezone u sezonu. Ali neki od predloga vas mogu iznenaditi: završne obrade drveta visokog sjaja, nostalgični ambijent, kao i uvek poželjne pruge.

Top trendovi u 2023.

1. Upečatljive lampe

Predviđamo da ćemo videti mnogo više zasićenih boja, više sjajnih nego mat završnih obrada i složenije abažure. Tradicionalno primenjene tkanine i dezeni su postali prilično popularni, tako da možemo videti nove nijanse u plisiranom platnu kao standardnu ponudu.

2. Muzički kutak- trend u 2023.

Audiofili su oduvek želeli slušaonice ili muzičke sobe, ali one postaju sve popularnije među ljudima kako prodaja vinil ploča i dalje raste. U suštini, muzički kutak je namenski prostor za muziku, bilo da svirate svoje omiljene melodije za opuštanje i uživanje, solo ili sa grupom ljudi. Čak i ako nemate celu sobu na raspolaganju, poseban ugao ili kutak bilo koje sobe može se transformisati u prostor za uživanje u muzici.

3.Nostalgični ambijent

Ono što ohrabruje mnoge dizajnere jeste što se ovaj trend, koji je podrazumevao imitaciju retro stila, sada razvija u sofisticiraniji stil.

4. Pruge – uvek poželjne

Pruge će se vratiti na velika vrata. One su originalni element dizajna visokog kontrasta, bilo da se koriste na tapetama, tekstilu ili kao boja na zidovima, one daju smeo i autentičan ambijent za razliku od bilo kog drugog uzorka.

5. Plava boja i značajni ukrasni akcenti

Sve u svemu, ultramarin plava će biti boja u trendu za sledeću godinu. To je svetla, super zasićena i raskošna boja. U skladu sa smelom temom, ljudi će zaista prihvatiti upotrebu porodičnog nasleđa, antikviteti kao vrhunskog dekora u svom domu, a uz ovu boju ceo ambijent će dobiti jednu sofisticiranu notu.

6. Upečatljiv tepih

Uvek će neutralni tepisi biti poželjni, ali mnogi dizajneri smatraju da tepih predstavlja jedan vid umetnosti koja se može naći na podu. Kako se u ponudi nalaze sve zabavniji dezeni i upečatljive boje, jasno je da kada se oni nađu na podu jedne prostorije daju joj sasvim novi efekat.

 

Nadamo se da su vam predstavljeni trendovi pomogli da se osmelite i neku od ideja realizujete u svom domu.

 

 

 

 

 

 

 


Borjana Božić

Scovad/gettyimages