Dizajnerska rešenja za moderne i praktične trpezarije

by | February 9, 2023

Od svih prostorija u domu, trpezarija se vrlo često čini posebnom. Iako je dosta nas ne koristi svakodnevno, ona je ipak mesto gde se okupljamo sa porodicom, obeležavamo važne događaje i uživamo sa bliskim prijateljima, kad god nam okolnosti to dozvole. Prostrana trpezarija savršenih dimenzija pruža komfor koji svakako znači, ali i male kvadrature mogu biti zanimljivi izazovi za postavku i uređenje enterijera. Kada je reč o prostranijim trpezarijama, one ostavljaju mesta i za mnoga druga dizajnerska rešenja.

Trpezarijski sto M327 možete kombinovati sa trpezarijskim stolicama S573 i S627 u bež štofu, a postavku u samom centralnom delu učinite zanimljivom tako što ćete umesto klasičnog dodavanja još par stolica dodati trpezarijsku klupu u istoj boji štofa. Na taj način od različitih komada nameštaja istih dezena i obrada dobijete jedinstveni kutak za uživanje sa najdražima.

Pored ovih standardnih komada nameštaja, u većim trpezarijskim prostorima obično ostaje dosta dodatnog mesta i za interesantne, ali pre svega funkcionalne, komade nameštaja za odlaganje. Uz kombinaciju komada iz kolekcije KORA u beloj boji – ugaone vitrine, ugaone komode, standardne komode ili otvorene police, u zavisnosti od dostupnog prostora, dobija se jedna svedena celina savršeno uklopljenog trpezarijskog ambijenta.

Koncept otvorenog prostora u domu dobija na popularnosti poslednjih godina zbog svog besprekornog izgleda i prostranosti. Ovakvi rasporedi izgledaju lepše i uređenije za oko, a odsustvo pregradnih zidova pomaže u uštedi prostora, čineći da soba izgleda široko i bez nereda. U tom slučaju, jedno od rešenja može biti trpezarija u nastavku dnevnog boravka, kao i kombinacija sa nekim od sistema elemenata koji bi se savršeno uklopili uz odabir komada trpezarije u istom dekoru.

Kao glavne elemente možete odabrati trpezarijski sto OSCAR, u kombinaciji sa trpezarijskim stolicama DC-232, a vitrine ANDORA POP 2K1F i ANDORA 2K VS2 mogu biti sjajan dodatak, pritom su veoma funkcionalne i praktične za skladištenje. Otvorene police na elementima iz sistema mogu biti idealno mesto za omiljene knjige ili uspomene u vidu fotografija, dok su zatvoreni delovi idealno mesto koje uvek nedostaje za još neke stvari i sitnice. Ambijent će na najbolji način osvežiti i upotuniti udobna fotelja CUBA atraktivnog i modernog dizajna.

Još jedno moderno rešenje, koje je ujedno element koji odvaja kuhinju od ostatka prostorije, ali je i sam koristan u vidu mini trpezarije, jeste postavka barskog stola. Za veće prostorije može biti pomoćni element, dok je za manje idealno rešenje za brzi doručak ili kafu pre izlaska iz doma, a pritom štedi prostor.

Barski sto DS-6094-WT pored svoje standardne namene sadrži i dodatne police za odlaganje tanjira, čaša ili boca omiljenog pića. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da sa njim uklopite barsku stolicu BJ-007, a za ostatak ambijenta u vidu dnevnog boravka možete odabrati dvosed NICA u plavom štofu, uz klub sto BAYONNE koji ima dve police i veoma je funkcionalan.

Za koje god dizajnersko rešenje da se odlučite svakako će biti moderno i praktično, a vodite se time koliki prostor vam je na raspolaganju za trpezariju, kao i da se uklopi u ostatak ambijenta. Možete svakako kombinovati različite elemente, kako biste dobili vašu savršenu kombinaciju za trpezariju kakvu ste zamišljali.