Dizajnerske greške zbog kojih vaš stan ne izgleda dobro kao enterijeri na Instagramu

by | December 4, 2022
greške u dizajnu

Da li sanjate da svoj dom pretvorite u sliku sa popularne društvene mreže? Proverite našu kontrolnu listu i saznajte šta treba da popravite odmah.

 

Vrata 

Ako je vaš budžet za popravke ograničen, nemojte tražiti kopije vrata koje su osmislili preskupi poznati svetski dizajneri. Jednostavni oblici i svedene boje mnogo će bolje uraditi posao.

Previše jake boje

Nemojte koristiti kod kuće previše svetle i blistave boje koje se ne nalaze u prirodi. Pokušajte da izaberete ili pastelne nijanse ili duboke složene boje. Greške u enterijeru uključuju i upotrebu zavesa, salveta, prekrivača i ćebadi sa volanima.

Prezasićenost 

Ne pretvarajte svoju dnevnu sobu ili spavaću sobu u skladište ili prodavnicu poklona. Nemojte preopteretiti unutrašnjost. Neka bude manje dekora, ali će istovremeno obavljati svoju direktnu funkciju – ukrašavanje prostora. Ovo će učiniti da soba izgleda svetlije. I da, magneti za frižider su takođe tabu.

Zavese kao u palati

Teške zavese raskošnih boja i draperije, teški prekrivači preko kreveta kvare svaki enterijer. Monohrom, konciznost i funkcionalnost sada su mnogo traženiji i pogodni su čak i za klasični stil. Ako govorimo o tkaninama, sada su pamuk i lan u trendu.

Jeftini elementi

Čak i najjeftiniji nameštaj može izgledati plemenitije ako za njega odaberete visokokvalitetne i elegantne elemente, odnosno zamenite ručke, šarke  i kuke za peškire. Nemojte koristiti plastične dodatke – sa njim unutrašnjost odmah izgleda jeftinije.

Nadzemni pragovi

Nadzemni pragovi nisu samo ružni, već i nezgodni – članovi porodice će se stalno spoticati o njih. Na spojevima podnih obloga bolje je koristiti metalni profil, kompenzator plute ili poseban zaptivač u boji poda. Oni će učiniti da prelaz vizuelno nije tako oštar.

 


Lilas GH/gettyimagesplus