06.05.2021 Enterijer

Dom sa osećajem i energijom prirode

 Savremeni i užurbani način života čini da sve češće osećamo potrebu da se, bar na kratko, u toku dana povežemo sa prirodom. Međutim, vreme, nedostatak vremena i razni drugi izazovi sa kojima se susrećemo, ne idu nam u prilog. Ali kako svaki izazov ima i razrešenje, odlučili smo da za dane u kojima nam je svega previše, a prirode premalo, prirodu „dovedemo“ u naš dom.

Dom je mesto gde provodimo najlepše dane i sate, gde se osećamo prijatno i bezbedno, međutim, ukoliko se upustimo u kreiranje ambijenta i poželimo novu atmosferu koja će nas dodatno opustiti, izbor nameštaja, koji je inspirasan elementima prirode, idealan je način da ovo sprovedemo u delo. Moderni su enterijeri u prirodnim, zemljanim tonovima, koji se savršeno uklapaju sa umirujućom i svežom zelenom, dubokom oker i smeđom bojom, pa je zato ležaj MARBO u braon boji nešto što je „must have“ u ovakvom ambijentu.

Predstavnik ovog stila je i dvosed SOPRANO, koji odiše udobnošću i elegancijom, a uz njega se odlično uklapa istoimena fotelja SOPRANO, pa zajedno čine kompaktnu celinu. Fotelja je adekvatna i za opremanje radnog ili kancelarijskog prostora, ukoliko i u te prostorije poželite da unesete dašak prirode.

Povezanosti sa prirodom doprineće komoda PROWANSJA K3S, koju odlikuje šarmantan i topao retro stil, koji nikada neće izaći iz mode. Komoda može poslužiti za odlaganje raznih stvari, a ukoliko vam je potreban dodatni prostor za odlaganje dekoracije, za to svakako možete iskoristiti njenu površinu.

Dizajn poput TV police NOTE NTET231 u drvo dekoru ulepšaće svaki dnevni boravak, a dodatnu estetiku ćete postići i postavljanjem knjiga ili sobnog bilja, za koje polica svakako ostavlja dovoljno mesta.

Za prostor u kom provodite dosta vremena je važno da daje osećaj topline, a po savetu dizajnera enterijera Forma Ideale to možete postići unošenjem materijala i tekstura, poput klub stolova u dekoru betona, pletenih korpi i drvenih komada nameštaja. I svežina je bitna, a nju ćete postići unošenjem zelenog sobnog bilja ili detaljima u intenzivnim bojama, poput dekorativnih jastuka i ćebića.

Ovakvom kombinacijom boja, prirodnih materijala i elemenata, doprinećete osećaju topline i dobrodošlice u dom. Mir će se osetiti prilikom prvog ulaska u prostorije, a balans i ravnoteža će biti glavne karakteristike vašeg doma. Osmislite svoj idealni prirodni ambijent i probudite novu energiju, koja će se odmah preneti i na vas i, naravno, uživajte!

 
još iz kategorije