STAN KOJI OSVAJA

by | October 2, 2021

Stan u Varšavi namenjen je mladoj porodici s dvoje dece. Odlikuju ga moderan dizajn i dinamičnost koja je postignuta ne samo bojama, već i pojedinim komadima nameštaja koji pripadaju različitim stilovima.
Već na samom ulazu prvo nam pažnju skereću tapete s printom i veštačka trava ispred ogledala – detalji koji nedvosmisleno ukazuju na to da su vlasnici stana mladi, vedri ljudi koji prate trendove.
Dnevna zona je velika i prepuna dnevne svetlosti. Dominantna je kivi zelena boja koja je svoje mesto našla na tepihu, otvorenim segmentima zidnog sistema, kao i na tapetama gde je kombinovana sa drugim bojama. Prvo što zapažamo jeste to da je dnevni boravak opremljen samo najosnovnijim nameštajem – niski element na koji je postavljen TV, dvosed, klub-stočić i sistem zatvorenih elemenata u okviru koga je postavljen radni sto.


Između kuhinje i dvoseda postavljen je niži zid, ali nije on jedini element koji naglašava različite funkcionalne celine. Tu je i različita podna obloga. U dnevnoj sobi vlasnici su se opredelili za parket u toploj boji hrasta, dok je deo namenjen kuhinji obložen sivim pločicama velikih dimenzija.

Tik do zida je kuhinjsko ostrvo u koji je ugrađena radna ploča, tako da i onaj ko priprema hranu može da učestvuje u komunikaciji sa ostalim ukućanima ili posetiocima.

Kuhinjski nameštaj je takođe interesantno kombinovan – za podne elemente izabran je dekor drveta, za zidne medijapan u kivi-zelenoj boji, dok su visoki elementi sa ugradnom tehnikom izrađeni od belog medijapana u sjajnoj završnoj obradi.
I ovde je za dekoraciju zida upotrebljena tapeta sa grafičkim printom, kojom je zid samo delimično obložen.
U nastavku kuhinje nalazi se trpezarijski sto, intresantno obrađenih nogara, za koji su postavljene moderne stolice od polipropilena. I ovde je glavni akcenat boja – iznad stola postavljene su tri visilice u različitim bojama.

Spavaća i dečja soba nalaze se na kraju hodnika. Soba namenjena mališanu takođe je vedra i razigrana, dok je spavaća toliko svedena i umirujuća, kao da ne pripada ovom stanu. Međutim, kako upravo u ovoj prostoriji treba da obezbedimo mir i opuštanje, ne treba da čudi izbor vlasnika stana koji su se odlučili za krevet sa tapaciranim uzglavljem u beloj boji i svetloplave tapete.


Za razliku od spavaće sobe, u kupatilu je ponovo prisutna zelena boja na zidnim pločicama, dok su za podne vlasnici izabrali iste koje su postavljene u hodniku i kuhinji.


Tags: