GLAMUROZAN STAN U BEOGRADU

by | 29 juna, 2022
stan

Vanvremenski elementi, čiste linije i savremeni akcenti bili su osnovna inspiracija arhitektama biroa Pujo za dizajn ovog stana.

U enterijeru „Soft Glam“ susreću se ambijenti karakteristični za salonske stanove, moderni ravni potezi i kružni detalji koji redefinišu granice prostora savremenog stanovanja. Poigravanje nivoima, materijalima, teksturama i geometrijom omogućilo je kreiranje jedinstvenog prostora koji kroz otvoreni plan razvija različite ambijente i kadrove razigravajući vizuelne i prostorne odnose i granice.

stan

Dizajn stana „Soft Glam” karakterišu kontrastni odnosi kojima dominiraju vertikalni pravougaoni elementi, kao i komunikacije, dok su horizontalni akcenti kružnog oblika. Ovaj vizuelni ključ odnosa pravougaonika kao dominantnog, i kruga kao specifičnog elementa, proteže se kroz sve zone stana.

stan

Pravougaone dominante čitave donje zone naglašene su funkcionalnim elementima – poput stepeništa, odnosno kuhinjskih elemenata od bojenog medijapana, ali su naglašene i kroz posebno dizajniranu biblioteku sa kliznim vratima od keramičkih ploča u aluminijumskim ramovima, kao i kroz prepuste gazišta.

stan

Kružni i lučni akcenti koji daju čitavom stanu prepoznatljiv vizuelni izraz doprinose i definisanju prostora kao savremenog, kako detaljima u nameštaju, tako i u reflektivnim površinama i rasveti, koje prostoru daju futuristički izgled.

stan

Poigravanje sa visinama stana omogućilo je vizuelno razgraničenje prostornih celina – dnevne sobe i trpezarije, čime je postignut efekat vizuelne granice između ambijenata u prostoru otvorenog plana, dok je lučni otvor naglašen kao prepoznatljiv autorski pečat Pujo arhitekata.

stan

U čitanju dizajnerskog izraza enterijera „Soft Glam”, mekim formama pripada i nameštaj poput Emmeti fotelja koje bojom, oblikom i materijalom kontrastiraju, kako reflektujućim i glatkim površinama, tako i pravilnosti kruga i pravougaonika.

stan

Pravilnost vizuelnog ključa kružnih i pravougaonih elemenata prekinuta je u dnevnoj zoni elementom kamina, koji predstavlja vizuelni akcenat, i kao takav, metalnom materijalizacijom korespondira sa kružnim metalnim detaljima u ostatku stana, dok svojom pravougaonom geometrijom umiruje dinamični ambijent trpezarije i prevodi ga zidnim panelima i mermernim masivnim elementom u mikroceline dnevne zone, karakteristične po primeni prirodnih materijala.

stan

Dinamika kontrasta – metala i drveta, mermera i mesinga, žičanih Kare Design stočića i kuhinjskih masiva, upotpunjenih akcentima koji ne dopuštaju homogenost ambijenta, karakteristike su luksuznog izraza ovog stana. Specifičnost prostora i dodatna arhitektonska vrednost je zadržavanje karakteristika salonskog stana osavremenjenog otvorenim planom i personalizovanim savremenim detaljima u rasveti i nameštaju.

stan

Iako savremeno stanovanje i užurbanost savremenog življenja često upućuju na pronalaženje dizajnerskih rešenja koja reflektuju upravo tu brzinu, Pujo arhitekti su u „Soft Glam“-u brzom načinu života kontrastirali pažljivim oblikovanjem luksuznih kadrova i ambijenata, koji pozivaju na usporavanje pogleda kroz prostoriju i zadržavanje na svakom pojedinačnom elementu naglašavajući luksuz i komfor života u ovom stanu.

stan

Luksuzni ton čitavog stana dodatno je akcentovan, kako zlatnim detaljima koji predstavljaju uvođenje jednog od najpoželjnijih trendova u dizajnu enterijera, tako i korišćenjem kraljevskoplave boje i pliša u prostoru.

stan

Važnu ulogu u ovom luksuznom ambijentu igra i prirodno osvetljenje, naglašeno prepoznatljivim lukom, koje se reflektuje duž glatkih površina i dodatno naglašava pojedinačne kadrove, razigravajući istovremeno segmente i celinu.

stan

Maksimalna iskorišćenost prirodnih elemenata i motiva u stanu dodatno je obogaćena uvođenjem zelenila u spoj ulazne i dnevne zone – između stepeništa i kuhinje. Na ovaj način, oblikovani su ambijenti i vizure prema kuhinji, a granice između prostora omekšane su biljkama i ponavljanjem vertikalnog elementa biblioteke iz dnevne zone.

stan

Kombinovanjem kontrastnih materijala, stilova i geometrija u dizajnu Pujo arhitekata stvoreni su jedinstveni i vanvremenski ambijenti savremenog stanovanja.

dizajn: Pujo A&D

www.pujo.rs
Igor Prusac

Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.